Передплата 2024 ВЗ

«Історія про „гроші Орбана для Порошенка“ — це дика маячня»

  • 26.12.2023, 10:55
  • 1 030

Поширенням цієї брехні займалися навіть ті ЗМІ, які вважаються «респектабельними»

Фото із сайту 5 каналу
Фото із сайту 5 каналу

«Експлуатується темність багатьох людей в багатьох фінансових питаннях. Про що говорю? Дуже багато ресурсів, які близькі до влади, до Офісу президента, почали розповсюджувати інформацію, що „Петро Порошенко отримав гроші від Орбана. І саме тому він їхав до нього на зустріч, бо Орбан йому за щось заплатив і щось там мало б таке відбутися, що звісно Порошенко зрадив Україну“. Це дика маячня, і мені просто соромно за дуже багато респектабельних медіа, які це публікували», — сказав Сергій Фурса.

«Ми всі знаємо, що Порошенко — заможна людина, і тому звісно він частину своїх грошей інвестує. В нього є частина грошей за кордоном. І він може інвестувати в різні активи. І от такі інвестиції є, судячи з усього у Порошенка — згідно з його декларацією навіть. Коли ви інвестуєте у щось надійде — ви зазвичай інвестуєте в облігації. Тобто в борги країн. Причому з найвищим рейтингом. Країни, які входять в Євросоюз, також є країнами з найвищим рейтингом. Природнім чином. До чого Україна власне і прагне», — пояснює експерт.

«Так от — частина грошей Порошенка, якась невелика частина його портфелю, диверсифікованого, була інвестована в облігації Угорщини. Бо будь-яка країна випускає - це називається єврооблігації, вона випускає власні борги і залучає кошти. І це не те, що приходить Орбан і Порошенку кожен раз платить, чи Порошенко приносить гроші Орбану. Це на ринку купують, відкритому, прозорому. Там немає ніякого контакту між урядом Угорщини і Порошенком. Взагалі немає», — наголошує Фурса.

«Частину грошей було інвестовано в угорські облігації. Угорські облігації платять відсотки, і власне ці відсотки і задекларував Петро Порошенко. Як з цього можна було витягнути абсолютно божевільні теорії про те, що Орбан підкупив Порошенка, щоб той щось зробив, мені важко уявити», — обурився Сергій Фурса.

«На жаль, дуже багато людей, які вважають себе або респектабельними, частиною респектабельних медіа, або людьми, яким варто довіряти, це все розганяли. І це реально мене „вкурвило“ більше всього. Бо я розумію, про що мова. І розумію, наскільки це далеко від реальності», — говорить Фурса.

«У вас є, наприклад, умовні сто доларів. І ви на два долари купили угорських облігацій, на двадцять — американський держборг, на 10 доларів — німецький. І так далі. Потім у вас цей портфель існує, вони періодично платять купони або погашають — і ви показуєте власний результат. Це був „срач“ тижня, який не личить Офісу президента», — підсумував Сергій Фурса.

Схожі новини