Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молоді ветерани, школа дронів та студенти релокованих вишів: у столиці оголосили переможців грантової програми

  • 10.12.2023, 13:20
  • 414

У Києві на форумі «Youth vision 2024», організованому ВГО «Солідарна молодь», оголосили переможців грантової програми на 2 мільйони гривень від Фонду Порошенка

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Грантова програма Фонду Порошенка створена для підтримки талановитої молоді у реалізації власних проєктів. Молоді ветерани, молоді внутрішньо переміщені особи, студенти релокованих університетів — це цільові групи грантової програми.

Відкритий конкурс тривав більше місяця, і загалом подалося 132 проєкти на більш, ніж 17 мільйонів гривень. З них конкурсна комісія на чолі з Мариною Порошенко обрала 10 найкращих проєктів.

Голова ВГО «Солідарна молодь», депутатка Київради Дінара Габібуллаєва зазначає: «Наше завдання було в тому, щоб зробити якнайбільше для молоді, для впровадження молодіжних тем, проєктів. Тому що є багато талантів, крутих людей, і буде добре, якщо все буде імплементовано. 132 проєкти, спрямовані на роботу з молодими ветеранами, молодими внутрішньо переміщеними особами, а також представниками релокованих вузів, взяли участь у конкурсному відборі. Наша задача — об'єднати людей, які прагнуть до змін, які хочуть робити в цій країні круті речі. Ми допомагаємо — ви пропонуєте».

Голова конкурсної комісії, лідерка фракції «Європейська Солідарність» у Київраді Марина Порошенко наголосила — активність української молоді надихає. «Я пишаюся кожним з вас. Нам довелося заслухати понад 130 проєктів, і кожен достойний. Кожен має реалізуватися в майбутньому. Це перший крок, щоб долучитися до гуманітарної роботи, долучитися до соціальних проектів».

Марина Порошенко також подякувала «Солідарній молоді» і наголосила — частина з активістів з першого дня війни пішли на фронт. На жаль, серед них є загиблі. «Вчора, коли відбулася сесія в Київраді і нагороджували родини загиблих військовослужбовців, в залі була присутня мати Сергія Іконнікова. Цей біль не проходить, але ми — разом. Я запросила пані Ларису, щоб вона приходила до нас, щоб ми спілкувалися, щоб ми робили спільні справи, щоб ми підтримували одне одного. Тільки таким чином ми можемо вистояти як одна велика українська родина», — переконана Марина Порошенко.

Петро Порошенко розповів, що активісти прийшли до нього з ідеєю цієї грантової програми під час проведення військового вишколу. За його словами, підтримка молодіжних ініціатив — це найкраща інвестиція. «Дуже крутий лозунг — „Бачення молоді“. Це означає, що ми руйнуємо стереотипи. Колись казали — за молоддю майбутнє, і колись, потім молодь буде визначати долю держави. Це не так. Молодь вже її визначає. Ви заробили це право, і ми стоїмо за те, щоб ваш голос був почутий», — наголошує п’ятий Президент.

«Проєкти „Школа БПЛА“, „Історія війни“, проєкти релокованих вищих навчальних закладів, тимчасово переміщеної молоді, проєкти молодих ветеранів та їхньої адаптації - це проєкти для всієї держави, і ми це робимо разом», — говорить Порошенко.

Він також закликав українську молодь давати відсіч будь-яким пропагандистським спецопераціям країни-агресора. «Зараз російське ІПСО і п’ята колона просуває російський фільм „Слово пацана“. Не дивіться. Чому це важливо? Бо у нас перемогу роблять не „пацани“, а патріоти — такі, як ви. Бо майбутнє України будують не „пацани“, а наша українська молодь. У нас не буде більше „пацанів“, а буде наше бачення», — наголошує Порошенко.

Переможцями грантової програми від Фонду Порошенка стали Благодійний фонд Волонтерське об'єднання «Веста», ГО «Альфа селф дефенс», ГО «Тріумф Життя», ГО «Всеукраїнське Незалежне Громадське Формування «Патріот», ГО «Фудокан», ГС «Асоціація молодих ВПО», ГО «Сяйво Надії», Чернівецький БФ «Нова сім'я», ГС «Українська студентська ліга, ГС «Школа бізнесу та менеджменту».

До форуму приєдналися понад 300 учасників та більше 20 спікерів. Також на форумі були різні локації, де учасники могли долучитися до благодійного збору «СвятоBOX» та ознайомитися з деталями грантової програми. Форум «Youth vision 2024» відбувся за підтримки Національного демократичного інституту (США), фонду Конрада Аденауера, студенської організації Європейської Народної Партії та міжнародних партнерів зі Швеції, Німеччини, Мальти та Іспанії.

Схожі новини