На Прикарпатті з’явилися весняні зморшки
Для поціновувачів тихого полювання хороша новина. На Косівщині Івано-Франківської області знайшли перші весняні гриби — зморшки. Місцевий грибник Сергій Козлан знайшов їх під черешнями, де традиційно першою навесні виростає зморшкова грибова шапочка
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/486777/hryby.jpg)
«Перші грибочки ще зовсім невеличкі - молоді та тендітні, — описує свою подорож до лісу Сергій Козлан. — Ми їх сфотографували, акуратно понакривали листям і пішли геть з грибниці. Якщо є декілька, значить, є і більше. Просто грибочків ще не видно. Наступних вихідних обов’язково сюди прийдемо з онуком, і всі гриби позбираємо».
Зморшки-шушерепки належать до їстівних грибів. Їх радять відварювати упродовж десяти хвилин, періодично видаляючи відвар. Тоді вже з маслом і сметаною смажити на сковорідці. Зморшки не можна їсти сирими.