Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Із парламенту Грузії відкликають законопроєкт про іноагентів

  • 09.03.2023, 11:30
  • 534

Після масових протестів керівна партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» відкликають з парламенту Грузії законопроєкт про «іноагентів»

Протести у Грузії. Фото із соцмереж
Протести у Грузії. Фото із соцмереж

Так влада держави врахувала вимоги демонстрантів, які 7−8 березня вийшли на багатотисячний мітинг під будівлю парламенту.

«Ми зрозуміли, що ухвалений законопроєкт викликав суперечності у суспільстві. „Машина брехні“ змогла подати законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення. На законопроєкт наклеїли хибний ярлик „російського закону“, а його ухвалення у першому читанні бстало для частини громадськості відходом від європейського курсу», — йдеться у заяві партії «Сили народу».

Там додали, що «радикальним силам вдалося підбурити частину молоді до протиправної діяльності» та подякували співробітникам правоохоронних органів, які «терпляче та за найвищими стандартами відреагували на насильство».

Однак нагадаємо, що поліція застосовувала проти учасників мітингу сльозогінний газ та водомети. Демонстранти кидали каміння, підпалювали баки для сміття, будували барикади.

Як відомо, протести у Тбілісі розпочалися 7 березня після того, як парламент Грузії підтримав у першому читанні законопроєкт про «іноагентів», який є аналогом російського закону. Документ пропонує надавати статус «агентів іноземного впливу» ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування із-за кордону.

Схожі новини