Передплата 2024 «Добрий господар»

У Канаді заборонять використовувати TikTok

  • 28.02.2023, 19:45
  • 1 008

У Канаді урядовцям заборонили використовувати TikTok на робочих смартфонах

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Додаток видалиться автоматично. Надалі його взагалі заборонять встановлювати.

Як зазначила президентка Казначейської ради Канади Мона Фортьє, директор з інформаційних технологій Канади після перевірки зауважив, що TikTok «містить у собі неприйнятний рівень ризику для конфіденційності та безпеки».

У матеріалі йдеться, що «методи збору даних TikTok можуть зробити користувачів уразливими для кібератак». Компанія ByteDance, яка володіє додатком, базується у Китаї. Через це у Канаді з’явилися побоювання, що уряд Китаю може вимагати інформацію про користувачів, відповідно до їхнього законодавства.

ByteDance запевняє, що дані канадських користувачів зберігають у США та Сингапурі. Однак уже були випадки, коли інформація про американських користувачів потрапляла до влади Китаю.

«Ми розчаровані, що директор з інформаційних технологій Канади заблокував TikTok на державних мобільних пристроях, не вказавши будь-які конкретні проблеми безпеки щодо TikTok і не зв’язавшись із нами, щоб обговорити ці проблеми до ухвалення рішення», — заявила представниця TikTok Canada Данієль Морган.

Наразі приватні користувачі TikTok у Канаді можуть вільно користуватися соцмережею.

Схожі новини