Українці в Канаді збирають кошти на потреби фронту
Проводять благочинні ярмарки, концерти, мітинги
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476885/kanada.jpg)
Українці з далекої Канади нині є активними учасниками боротьби з агресором. Придбаний нещодавно дрон, куплений на гроші українців із Калгарі, вже працює на передовій. Нашим захисникам, крім цього, надійшло з Канади чимало й інших необхідних речей.
У місті Калгарі гуртуються українські родини, разом ліплять вареники для благодійних ярмарків, співають українських пісень, збирають кошти для придбання необхідного для воїнів на передовій. Серед них — родина заслуженого артиста України Ігоря Богдана.
У Калгарі відбувся черговий благодійний концерт на підтримку ЗСУ за участі заслуженого артиста України Ігоря Богдана, аби підтримати Україну в боротьбі з агресором.
— У нас уже був перший сніг, холодно, не хочеться навіть з хати виходити. А нашим хлопцям і дівчатам, які захищають Україну від рашистів, доводиться мерзнути в окопах, щоб звільнити Україну від злої нечисті, — виголосив Ігор Богдан. — Ми закликаємо всіх не бути байдужими, зігріти наших братів і сестер у цій важкій війні своїм теплом!
Гідно відзначили у Калгарі й День захисника України — одне з найбільших свят, особливо в реаліях сучасності. У мітингу і благодійному концерті на підтримку України взяло участь чимало талановитої молоді.
Вареники на ярмарок
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/11/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8.jpg)
Для тіста: 500 г борошна, 300 мл води, 50 г вершкового масла, 0,5 ч. ложки солі.
Для начинки: 500 г кисломолочного сиру, 2 жовтки, 50 г вершкового масла, дрібка солі.
Для подачі: вершкове масло, сметана.
Для тіста все борошно просіяти у велику миску, додати сіль і добре перемішати.
У невеликій каструлі довести до кипіння воду з маслом. Тоненькою цівкою влити воду у тісто, постійно помішуючи. Перемішати тісто до однорідності, вимішувати, доки не перестане прилипати до рук. Сформувати з тіста кулю і накрити рушником. Залишити на 30−40 хв.
Для начинки домашній сир перетерти через сито, додати жовтки, розтоплене вершкове масло, дрібку солі. Начинку перемішати до однорідності. Тонко розкачати тісто, склянкою або чаркою вирізати кружальця. На кожне кружальце викласти 1 десертну ложку начинки та зліпити вареник.
Викласти готові вареники на поверхню, застелену пергаментом або присипану борошном.
Довести воду до кипіння, опустити готові вареники й варити до готовності.
Зварені вареники заправити вершковим маслом та подавати зі сметаною