Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці в Канаді збирають кошти на потреби фронту

Проводять благочинні ярмарки, концерти, мітинги

У місті Калгарі гуртуються українські родини, разом ліплять вареники для бла­годійних ярмарків
У місті Калгарі гуртуються українські родини, разом ліплять вареники для бла­годійних ярмарків

Українці з далекої Канади нині є активними учасниками боротьби з агресором. Придбаний нещодавно дрон, куплений на гроші українців із Калгарі, вже працює на передовій. Нашим захисникам, крім цього, надійшло з Канади чимало й інших необхідних речей.

У місті Калгарі гуртуються українські родини, разом ліплять вареники для бла­годійних ярмарків, співають українських пісень, збирають кошти для придбання необхід­ного для воїнів на передовій. Серед них — родина заслуже­ного артиста України Ігоря Бог­дана.

У Калгарі відбувся черговий благодійний концерт на під­тримку ЗСУ за участі заслуже­ного артиста України Ігоря Бог­дана, аби підтримати Україну в боротьбі з агресором.

— У нас уже був перший сніг, холодно, не хочеться навіть з хати виходити. А нашим хлоп­цям і дівчатам, які захища­ють Україну від рашистів, до­водиться мерзнути в окопах, щоб звільнити Україну від злої нечисті, — виголосив Ігор Бог­дан. — Ми закликаємо всіх не бути байдужими, зігріти наших братів і сестер у цій важкій війні своїм теплом!

Гідно відзначили у Калга­рі й День захисника України — одне з найбільших свят, осо­бливо в реаліях сучасності. У мітингу і благодійному кон­церті на підтримку України взяло участь чимало талано­витої молоді.

Вареники на ярмарок

Для тіста: 500 г борошна, 300 мл води, 50 г вершково­го масла, 0,5 ч. ложки солі.

Для начин­ки: 500 г кис­ломолочного сиру, 2 жовт­ки, 50 г верш­кового масла, дрібка солі.

Для подачі: вершкове мас­ло, сметана.

Для тіста все борошно про­сіяти у велику миску, додати сіль і добре перемішати.

У невеликій каструлі довес­ти до кипіння воду з маслом. Тоненькою цівкою влити воду у тісто, постійно помішуючи. Перемішати тісто до однорід­ності, вимішувати, доки не пе­рестане прилипати до рук. Сформувати з тіста кулю і на­крити рушником. Залишити на 30−40 хв.

Для начинки домашній сир перетерти через сито, додати жовтки, розтоплене вершко­ве масло, дрібку солі. Начинку перемішати до однорідності. Тонко розкачати тісто, склян­кою або чаркою вирізати кру­жальця. На кожне кружальце викласти 1 десертну ложку на­чинки та зліпити вареник.

Викласти готові вареники на поверхню, застелену перга­ментом або присипану борош­ном.

Довести воду до кипіння, опустити готові вареники й ва­рити до готовності.

Зварені вареники заправи­ти вершковим маслом та пода­вати зі сметаною

Схожі новини