Передплата 2024 ВЗ

Понад 30 тисяч: кількість загиблих від землетрусу у Туреччині та Сирії зростає

  • 13.02.2023, 14:15
  • 889

У Туреччині загинули 29 605 людей, а в Сирії, де дані про жертви не оновлювали вже два дні, відомо про понад 3500 жертв. Також Туреччина заявила, що майже 80 000 людей перебувають у лікарнях і понад мільйон — у тимчасових притулках

Наслідки землетрусу у Туреччині. Фото із мережі
Наслідки землетрусу у Туреччині. Фото із мережі

У Сирії стихійне лихо завдало найбільших збитків на тимчасово захопленому північному заході, залишивши без даху над головою багатьох людей, які вже кілька разів переїжджали через громадянську війну, що триває десятиліття.

«Регіон отримав небагато допомоги порівняно з територіями, які контролює уряд. Ми поки що підводили людей на північному заході Сирії», — пояснив голова ООН Мартін Гріффітс щодо допомоги на турецько-сирійському кордоні, де для постачання відкритий лише один пункт пропуску.

«Вони справедливо почуваються покинутими», — наголосив Гріффітс, додавши, що він зосереджений на тому, щоб швидко вирішити цю проблему.

Понад шість днів після першого землетрусу працівники служби надзвичайних ситуацій все ще знаходили кілька людей серед уламків будинків.

Представник ООН у Сирії Гейр Педерсен зазначив, що Організація об'єднаних націй мобілізує фінансування для підтримки Сирії.

«Ми намагаємося сказати всім: відкиньте політику вбік, настав час об'єднатися навколо спільних зусиль, щоб підтримати сирійський народ», — наголосив він.

Також відомо, що цей землетрус є шостим стихійним лихом у світі за кількістю жертв у цьому столітті. Кількість загиблих у 2003 році у сусідньому Ірані становила понад 31 000 осіб.

Схожі новини