Передплата 2024 ВЗ

МКІП закликає світову спільноту працювати разом, щоб зберегти українську культурну спадщину

  • 15.07.2022, 02:45
  • 593

Днями в Україну завітали представники Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ІКОМОС) та Міжнародного центру з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей – ІККРОМ, щоб побачити, до чого призводить російська агресія в Україні

Про це в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

«Наші міжнародні колеги будуть надавати нам допомогу зі збереження культурної спадщини, надавати консультації з документування руйнувань, що дуже, бо руйнування культурної спадщини — це воєнні злочини. Міжнародна допомога включатиме декілька аспектів — фахові консультації наших спеціалістів, фінансування проектів, тощо», — сказав міністр культури.

Тереза Патрісіо, президентка Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць наголосила, що основна роль міжнародної організації — оберігати та захищати культурну спадщину.

«Ми вже маємо глобальні виклики зі збереження спадку української культури. Лише за останні місяці ми підготували рекомендації, як зберегти культурне різноманіття. Ми підготували рекомендації, як врятувати дерев’яні церкви під пожеж, зокрема», — наголосила вона.

Схожі новини