Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна зранку залучала аварійну допомогу з Європи

  • 19.05.2024, 15:45
  • 1 291

Україна для покриття дефіциту в енергосистеми у нічні та ранкові години 19 травня залучала аварійну допомогу з Румунії, Словаччини та Польщі

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зазначається, що 18 травня для покриття споживання застосовувалась аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі. Крім того, у денні години Україна приймала надлишки електрики з енергосистеми Польщі.

«Сьогодні у нічні та ранкові години на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі. Залучення аварійної допомоги можливе і в години вечірнього максимуму споживання електроенергії», — зауважили у Міненерго.

Повідомляється, що на Донеччині бригада енергетиків під час ремонтних робіт потрапила під удар ворожого дрона «Ланцет». Постраждалих немає, однак енергетики були змушені припинити роботи.

У регіоні також унаслідок бойових дій відключалась одна з повітряних ліній обленерго, знеструмлювались підстанція та приєднані до неї побутові споживачі.

Внаслідок пошкоджень газопроводів через обстріли у Сумській області припинено газопостачання 267 абонентам, у Харківській області - 68 абонентам.

Схожі новини