Передплата 2024 «Добра кухня»

Президент Болгарії Радев не вірить у перемогу України у війні з рф: заява

  • 20.05.2024, 11:45
  • 627

Лідер Болгарії Румен Радев заявив, що перемога України у війні проти росії є неможливою. Він також пов’язав війну із замахом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Президент Болгарії Румен Радев. Фото Shutterstock
Президент Болгарії Румен Радев. Фото Shutterstock

На запитання журналіста, який сигнал замах на Фіцо надав Європі, болгарський президент сказав про російське вторгнення в Україну.

«Неприйнятно представляти продовження війни і неможливу перемогу над рф як єдине можливе рішення», — вважає Радев і додав, що «вкрай небезпечно, щоб конфлікт між росією і Україною розпалювався і в Європі».

На його думку, кожен день продовження російсько-української війни «неминуче» впливає на вибори у Європі, США, і загалом у всьому світі.

«На цих і наступних виборах ми будемо обирати між війною і миром. Кожен громадянин зобов’язаний це розуміти», — заявив президент Болгарії.

За його словами, якщо війна триватиме, то Україна нібито стане «демографічно спустошеною країною, з повністю зруйнованою інфраструктурою, промисловістю, виробництвом, і це матиме надзвичайно серйозні наслідки для всієї Європи».

Також Радев закликав до політичних зусиль заради миру, а не до надання зброї.

«Зі зброєю, без зброї - ми йдемо до однакового результату. Ми повинні це усвідомити. Різниця буде в тисячах людських жертв і зруйнованій країні (Україні - ред.), за відновлення якої нам доведеться заплатити», — додав він.

Схожі новини