Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На чому наголосила Урсула фон дер Ляєн під час виступу у парламенті?

  • 01.07.2022, 20:46
  • 720

Якнайшвидше необхідно призначити керівників САП і НАБУ

На чому наголосила Урсула фон дер Ляєн під час виступу у парламенті?
На чому наголосила Урсула фон дер Ляєн під час виступу у парламенті?

Україна отримала статус кандидата на членство у Європейському Союзі. Та, щоб зберегти цей статус і продовжити євроінтеграцію, Києву слід провести ряд реформ і призначити керівників САП і НАБУ. На цьому наголосила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка виступали у Верховній Раді, передає 5 канал.

«У найкоротші терміни мають бути призначені новий голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та новий директор Національного антикорупційного бюро України», — сказала вона.

«Законодавство необхідне для процедур відбору суддів відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Інститути повинні ожити, щоб вони могли задовольнити сподівання вашого народу. Або подумайте про надмірний вплив олігархів на економіку. Сьогодні Україна — єдина країна у Східному партнерстві Європи, яка ухвалила закон, покликаний зламати контроль олігархів над вашим економічним та політичним життям. І я хвалю вас за це», — сказала фон дер Ляєн.

Вона додала, що тепер українська влада повинна зосередитися на реалізації цього закону з урахуванням майбутнього висновку Венеціанської комісії.

Схожі новини