Передплата 2024 «Добра кухня»

«Забудькувата» бухгалтерка зі «Слуги народу»

Член провладної фракції не задекларувала оренду дорогої квартири

Своїми дорогими нарядами у сесійній залі Маргарта Шол шокувала колег.
Своїми дорогими нарядами у сесійній залі Маргарта Шол шокувала колег.

Серед осіб, які потрапили у поле зору Національного антикорупційного бюро України, тепер значиться народна депутатка від «Слуги народу» (№ 107 у виборчому списку «СН») Маргарита Шол. 34-річну уродженку Маріуполя НАБУ оголосило у розшук, позаяк давно уникає розмов зі слідчими цього відомства.

Інтерес до особи Шол детективи виявили через те, що депутатка з провладної партії «забула» у декларації за 2020 рік внести відомості про оренду помешкання у Печерському районі столиці, вартість якого оцінюють у 5 млн грн. У слідчих закономірно виникає питання: чим спричинена така таємничість і з яких джерел розплачувалася пані Маргарита за проживання у дорогих покоях?

Неретельну у фінансових справах ексбухгалтерку називають любителькою вечірок і розкошів. Одного разу прийшла на сесійне засідання парламенту в аксесуарах і коштовностях на… пів мільйона гривень. Колеги побачили на депутатці плаття дизайнерського дому Fendi, яке коштувало майже 31 тис. грн. На «слузі» був браслет Cartier Love (286 тис. грн), перстень Cartier Love за 149 500 грн. На додачу мала сумочку від Dior Tote, вартість якої на той час становила 75 тис. грн.

Де зараз перебуває депутатка, її колеги не знають. Якщо розшук Шол в Україні не дасть результатів, «слугу» оголосять у міжнародний розшук.

А тим часом…

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко володіє не задекларованими помешканнями у російській столиці і в окупованому Севастополі. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми». Журналісти встановили, що за час окупації українського півострова Василенко 25 разів їздив до Севастополя. А зупинявся в елітному житловому комплексі «Аквамарин» на березі Чорного моря, дві квартири в якому належать його дружині Олені, громадянці росії. Однак про ці маєтки її чоловік, суддя Василенко, не вказав. Як і те, що має квартиру на околиці москви.

Схожі новини