Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна отримала статус кандидата в ЄС і крапка, - Стефанішина

  • 26.06.2022, 18:18
  • 725

У разі невиконання умов Європейської комісії щодо надання статусу кандидата на членство в ЄС Україна не позбудеться цього статусу

Україна отримала статус кандидата в ЄС і крапка, - Стефанішина
Україна отримала статус кандидата в ЄС і крапка, - Стефанішина

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє Главком.

«Рішення Євроради, яке було ухвалене 23 червня, відмінне від тієї рекомендації, яку надала Єврокомісія. Тому що статус кандидата ми отримали безумовно… Що стосується семи умов, то рішення передбачає, що Єврокомісія в кінці року зробить оцінку виконання цих умов, і від цього визначитимуться подальші етапи, пов'язані з членством», — сказала віцепрем’єр-міністерка.

На запитання, чи йдеться про можливість відкликання статусу кандидата в разі невиконання певних умов, Стефанішина відповіла: «Ні. Україна отримала статус кандидата і крапка».

Також вона уточнила, що виконання цих семи умов дозволить почати перемовини про вступ до ЄС. Вона додала, що всі ці умови мають дуже важливий політичний характер, тому важко визначитися, яку із них виконати найскладніше.

«Позитив у тому, що ми вже по кожному із цих напрямів щось зробили. І буквально у найближчі три дні президент схвалить дорожню карту реалізації кожного із семи пунктів», — додала Стефанішина.

Фото з мережі

Схожі новини