Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кулеба заявив, що росію дратує факт, що Україна буде членом ЄС

  • 25.06.2022, 08:52
  • 704

москва незадоволена наданням Україні статусу кандидата на членство у Європейському Союзі, а слабка офіційна реакція кремля на відповідне рішення членів Співтовариства є награною

Кулеба заявив, що росію дратує факт, що Україна буде членом ЄС
Кулеба заявив, що росію дратує факт, що Україна буде членом ЄС

Про це заявив голова міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Їхня слабкість у реакції (на надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС — ред.) є, безумовно, награною. Насправді москву бісить той факт, що Україна буде членом Європейського Союзу", — сказав Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання ведучої про «слабку» реакцію рф на інформацію про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

За його словами, протягом останніх 30 років в українському інформаційному просторі поширювався наратив російської пропаганди про те, що Україна нібито «не потрібна Європі, тому вона має розвернутися у бік росії».

«30 років цієї роботи (російських пропагандистів — ред.) просто нанівець. Україна йде до Європейського Союзу. І це нарешті підтверджено з боку самого Союзу», — заявив глава українського МЗС.

Кулеба додав, що москва «із задоволенням» хотіла б зупинити процес євроінтеграції України, проте вона вже не має такої можливості.

Фото: EPA

Схожі новини