Передплата 2024 «Добра кухня»

Жоден європейський лідер не проти вступу України в ЄС

  • 05.06.2022, 12:53
  • 556

Такий висновок зробив Порошенко під час спілкування з керівниками держав Європи

Петро Порошенко в інтерв'ю Euronews, записаному у Роттердамі під час Конгресу ЄНП, заявив, що Україна без сумнівів буде членом ЄС, бо український народ з 2014 року бореться за своє європейське майбутнє.

На запитання, чи є перспектива отримати статус кандидата у члени ЄС найближчим часом пропри скепсис деяких європейських політиків, Порошенко відповів: «Я мав можливість говорити з європейськими лідерами. І я можу сказати вам — ситуація є значно оптимістичнішою. І в розмовах тет-а-тет я не знайшов нікого, хто був би однозначно проти нашого майбутнього членства».

«В цій ситуації Україна безумовно буде членом Європейського Союзу. Тому, що ми є європейською країною. І тому, що український народ, починаючи з 2014 року, бореться за своє бажання бути європейцями. Ми ненавидимо ідею повернення до радянського союзу чи до російської імперії», — наголошує Порошенко.

«Європейський Союз — це союз держав, який базується на цінностях. росія базується на грошах, на політичній корупції. Тому політика кооперації з росією є токсичною і для держав, і для політиків, і для економічних інституцій», — вважає п’ятий президент України.

Він також запросив тих, хто ще вважає за можливе вести справи з російським диктатором, приїхати в Україну: «Я готовий бути вашим гідом, щоб відвідати Ірпінь, Гостомель, Бучу, Чернігів, Тростянець — всі місця, де тисячі і тисячі цивільних українців були вбиті, зґвалтовані і знищені жінки, діти. Поговоріть і подумайте про ваше майбутнє — і чи може це бути питанням грошей».

«Нам слід „депутінізувати“ росію. Оскільки росія з путіним-президентом, попри той факт, що ми можемо зупинити цю війну, у будь-який момент може знов повернути загрозу для всього Європейського континенту», — вважає Порошенко.

Схожі новини