Передплата 2024 ВЗ

У британській розвідці з’ясували, чому росія має незначний успіх на Донбасі

  • 04.06.2022, 11:15
  • 591

Британська розвідка вважає, що поєднання авіаційних і артилерійських ударів є вирішальним фактором останніх тактичних успіхів росії на сході України

У британській розвідці з’ясували, чому росія має незначний успіх на Донбасі
У британській розвідці з’ясували, чому росія має незначний успіх на Донбасі

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, передає «Європейська правда».

В огляді вказано, що російська активність у повітрі досі є високою над Донбасом, російська авіація завдає удари як керованими, так і некерованими боєприпасами.

«Нездатність Росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони на початку конфлікту обмежила її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ» — наголосили у Міноборони Британії.

Надалі російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Як повідомляє британська розвідка, ці удари не мали суттєвого впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

«Після переміщенням оперативного фокусу на Донбас рф змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Спільне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало основним фактором останніх тактичних успіхів росії у регіоні» — йдеться в огляді.

Та, як впевнені у Міноборони Британії, використання некерованих боєприпасів призвело до тотального руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні збитки та жертви серед мирного населення.

Фото із мережі

Схожі новини