Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові встановили рекорд України — безпілотник з кепкейків

Довжина виробу із солодощів — 5 метрів, це зафіксували експерти з Книги рекордів України

Фото автора та Павла Паламарчука
Фото автора та Павла Паламарчука

1 червня у Львові у сквері гідності встановили солодкий рекорд України. Діти та волонтери виклали з кепкейків бойовий безпілотник довжиною у 5 метрів. Досі такого рекорду ніхто не встановлював. Це зафіксували у Книзі рекордів України, як креативна ідея дітей, які доклалися до благодійності, аби зібрати кошти на ЗСУ.

На рекорд витратили 800 кепкейків, які перед тим спекли волонтери.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» волонтерка, організаторка акції Ольга Тесляк (є власницею кондитерської у Львові), кепкейки спечені для рекорду продавали на ярмарку, аби придбати необхідні речі на фронт.

«Хочемо придбати безпілотник, який в залежності від функціональності коштує від 70 до 360 тисяч гривень».

«Акція благодійна, — каже. — Плануємо придбання розвідувального літального апарату для військових. Усі зібрані кошти з „рекордних капкейків“ скеруємо на придбання БПЛА для підрозділу ГУР. Мінімальна сума донату за один капкейк — 100 гривень».

На дитячому благодійному святі гості наввипередки купували кепкейки з рекорду України. Зокрема, топчиновник Львівської облради придбав кепкейків на 10 тисяч гривень, а львівські підприємниці - на 5 тисяч. Інші гості купували по кілька штук солодощів.

Схожі новини