Передплата 2024 «Добрий господар»

У США закликають Захід якнайшвидше надати Україні винищувачі

  • 04.06.2022, 09:45
  • 680

Генерал-командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдуін закликав американських та інших західних чиновників якомога скоріше передати Україні винищувачі

У США закликають Захід якнайшвидше надати Україні винищувачі
У США закликають Захід якнайшвидше надати Україні винищувачі

Про це пише POLITICO.

«МіГи — найкраще негайне рішення для підтримки українців, але американські чи західні винищувачі — це також варіанти, які слід вивчити якнайшвидше», — впевнений він.

Американський військовий впевнений, що чиновники США співпрацюють з українськими колегами щодо винищувачів, щоб допомогти відбити вторгнення Росії.

За його словами, є прогрес у тому, що Україна зацікавлена у МіГах, адже її пілоти вміють ними керувати. Але якщо українці збираються використовувати літаки західного типу, то невідомо нічого щодо кількості, типів літаків, які можуть бути зараз доступні.

«Ми спочатку спрямовуємо їх на ці МіГи, але також обговорюєть, які літаки знадобляться в майбутньому (протягом наступних шести місяців до року, а потім і надалі) — які можливості систем, які літаки були б ефективними, доступними та посильними для них», — зазначив Болдуін.

За його словами, члени Нацгвардії Каліфорнії мають давні стосунки з українськими військовими — вони тренуються разом у Східній Європі у межах державного партнерства з 1990-х років.

Відколи Росія вторглася в Україну 24 лютого, члени гвардії також допомагали складати запити Києва до Пентагону щодо озброєння, яке Україна могла би використовувати проти російських сил.

Болдуін зазначив, що члени Каліфорнійської гвардії, зокрема, пілоти, щодня спілкуються з українськими солдатами та пілотами, щоб ділитися тактикою та ідеями.

Фото із мережі

Схожі новини