Передплата 2024 «Добрий господар»

путін, шойгу та лавров повинні потрапити під трибунал: заява

  • 03.06.2022, 10:45
  • 1 092

Мужній спротив України доводить, що війна закінчиться поразкою росії

путін, шойгу та лавров повинні потрапити під трибунал: заява
путін, шойгу та лавров повинні потрапити під трибунал: заява

Заяву української делегації в ООН на відкритих дебатах Ради Безпеки про посилення відповідальності та покарання за серйозні порушення міжнародного права оприлюднив радник Постпредства України Сергій Дворник, передає Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на «Укрінформ».

Він наголосив, що наша держава підтримала ідею створення спеціального кримінального трибуналу для покарання за злочин агресії проти України.

«Такий трибунал стане останнім акордом війни для путіна, шойгу, герасимова, лаврова та інших російських військових злочинців, — сказав дипломат. — Після 100 днів мужнього опору ЗСУ та всього українського народу зрозуміло, що ця неспровокована та невиправдана агресивна війна закінчиться поразкою росії. Поразка, яка стане перемогою всього цивілізованого світу», — зазначив радник.

Дворник також заявив, що лише на Київщині після відступу російської армії було виявили 1200 тіл убитих мирних мешканців. Кількість жертв серед цивільного населення в Маріуполі, за його словами, можна буде підрахувати лише після деокупації міста, «проте зрозуміло, що вбиті десятки тисяч».

За словами дипломата, щодня в Україні рашисти скоюють приблизно 200−300 військових злочинів, а загальна кількість з початку вторгнення перевищує 15 тисяч.

Фото із мережі

Схожі новини