Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни повернуться за кермо "москвичів"

  • 26.05.2022, 16:55
  • 604

росія шукатиме закордонних партнерів для запуску виробництва нових моделей автомобілів на переданому в управління москви колишньому заводі Renault

росіяни повернуться за кермо "москвичів"
росіяни повернуться за кермо "москвичів"

Тепер там планують випускати автомобілі під брендом «Москвич».

Про це заявив мер Москви Сєргєй Собянін, передає російський Інтерфакс.

«Ми не збираємося випускати старі моделі, ми збираємося випускати найсучасніші моделі з переходом на електромобілі. Звичайно, нам знадобляться міжнародні партнери для цієї роботи, бо з нуля створити вітчизняний автомобіль самотужки неможливо», — визнав Собянін.

За його словами, влада москви «дуже боялася втратити завод, один із найкращих у країні, і, на жаль, так сталося, Renault попрощався з нами».

«Але ми все-таки вирішили спробувати залишити цю компетенцію, згадали про „Москвич“. Чомусь дуже багато хто вирішив, що ми випускатимемо стару модель „москвича“. Може бути для ретро це варто зробити», — зазначив мер.

16 травня в рф оголосили про рішення французького автоконцерну Renault передати російські активи у державну власність. Відповідно до угоди, 68% частка французького концерну в «АвтоВАЗі» перейшла в управління ФГУП «НАМІ» з опціоном зворотного викупу протягом наступних 6 років, а 100% акцій московського автозаводу ЗАТ «Рено Росія» володітиме уряд москви.

Фото із мережі

Схожі новини