Передплата 2024 «Добрий господар»

Держпродспоживслужба перевіряє АЗС

  • 23.05.2022, 10:15
  • 724

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала перевірки АЗС через надто високі ціни на пальне

Держпродспоживслужба перевіряє АЗС
Держпродспоживслужба перевіряє АЗС

Про це йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

Раніше Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне для того, щоб оператори вирішили дефіцит. Вони, як і раніше, зобов'язані завчасно декларувати ціни у випадку підвищення.

Однак вже кілька днів з усіх областей надходять повідомлення про те, що ціни на АЗС надмірно завищені, немає розрахункових документів, оператори відмовляють у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

Тому, за дорученням прем’єр-міністра України, головне управління Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочало перевірки суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

«Так, наприклад, Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочало перевірки п'яти АЗС одного з ТОВ, де дизельне пальне реалізовували по 70 грн за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється», — йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що завищення цін під час воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил підприємницької діяльності матиме наслідки — штрафи та інші заходи адміністративного впливу.

Фото із мережі

Схожі новини