Передплата 2024 ВЗ

Ворог накопичує боєприпаси у Чорнобильській зоні, - Генштаб

  • 29.03.2022, 19:17
  • 675

Окупанти роблять це свідомо, бо ЗСУ не можуть вести на території зони відчуження бойові дії

Ворог накопичує боєприпаси у Чорнобильській зоні, - Генштаб
Ворог накопичує боєприпаси у Чорнобильській зоні, - Генштаб

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На території російської федерації, в районі населеного пункту Богучар, противник здійснює заходи зняття з довгострокового зберігання бойової та спеціальної техніки. Понад 40 відсотків зазначеної техніки перебуває в несправному чи неробочому стані.

російська федерація та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об'єкта «Укриття» Чорнобильської АЕС.

Діяльність російських окупаційних військ в будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження «Укриття» та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.

Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки Збройні Сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, у зв’язку з нехтуванням окупантами заходами безпеки, а також масовим використанням старих та некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим.

Читайте також: Відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» отримав автор фрази про російський корабель

Фото з мережі

Схожі новини