Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рідкісному носорогу дали ім’я української столиці

Чехи зробили це на підтримку міста-героя

Рідкісному носорогу дали ім’я української столиці
Рідкісному носорогу дали ім’я української столиці

Дивовижну стійкість українського народу у війні з російським агресором по-своєму відзначили працівники зоопарку у чеському місті Двур-Кралове-над-Лабем. Новонародженого тут носорога рідкісної чорної породи (у нього два роги) назвали іменем української столиці — Київ. Тим самим немовби підкреслили непоступливість міста-героя.

«Ім'я новонародженого носо­рога — ще один спосіб висловити нашу підтримку українським ге­роям», — зазначив директор зві­ринця Пржемисл Рабас. І додав, що востаннє ці особини в їхньому зоопарку з’являлися чотири роки тому.

Чорні східні носороги перебува­ють під посиленою охороною і опі­кою волонтерів, оскільки через не­значну їх кількість на планеті цьому виду загрожує зникнення. На по­чатку ХХ століття їх в Африці було аж 200 тисяч, а через знищення браконьєрами залишилося зараз 4280. Чеські природолюби дуже втішилися появі одного з таких ма­люків, дали йому знакове ім’я. Спо­діваються, що у Києва-носорога, як і Києва-міста, все буде добре…

Новонародженого доглядають біологи і його мама Єва. Під час появи на світ малюк важив 33 кг, а тепер щодня додає по кілогра­мові. Через кілька місяців він ста­не справжнім велетом. Зазвичай представники цього виду вирос­тають до трьох метрів завдовжки, півтора метра заввишки, а важать близько двох тонн.

Читайте також: Талісман правоохоронців: цуценя на прізвисько… Байрактар

Схожі новини