Передплата 2024 «Добрий господар»

Заява Міжнародного демократичного союзу: політичні репресії проти Порошенка грають на користь країни-агресора

  • 16.01.2022, 13:25
  • 588

Міжнародний демократичний союз вважає дії Зеленського та української влади, спрямовані на переслідування лідера опозиційної партії, п’ятого Президента Петра Порошенка, неприйнятними і небезпечними для України

Заява Міжнародного демократичного союзу: політичні репресії проти Порошенка грають на користь країни-агресора
Заява Міжнародного демократичного союзу: політичні репресії проти Порошенка грають на користь країни-агресора

Про це йдеться в заяві організації. «Розміщення російських збройних сил на кордоні, кібернапади на український уряд та політичні провокації російського керівництва створили неприйнятний рівень загрози геополітичній стабільності», — зазначають в IDU.

«Водночас, демократичний статус України перебуває під загрозою з внутрішніх причин. Нинішні дії уряду Зеленського проти парламентської опозиціі є неприйнятними. Зокрема, хитке звинувачення Офісу Генерального прокурора проти колишнього президента Петра Порошенка, лідера опозиції у Раді, глибоко розділяє. Такі дії є схожими на реванш — вибіркове та політично вмотивоване переслідування ключового політичного опонента», — наголошують в Міжнародному демократичному союзі.

«У часи величезної загрози Президент повинен звернутися до політичної опозиції, щоб об’єднати національну рішучість проти зовнішньої агресії. Використання зовнішньої загрози для зведення внутрішніх політичних рахунків тільки на руку агресору. Тому IDU закликає владу України об’єднати всі українські політичні сили проти агресії путінського режиму та зняти безпідставні обвинувачення проти Порошенка», — йдеться у заяві.

Міжнародний демократичний союз — це платформа, яка сприяє розвитку демократії та політиці правоцентристів по всьому світу. Засновниками IDU були прем’єр-міністр Великої Британії Маргарет Тетчер, тодішній віце-президент США Джордж Буш, мер Парижа та згодом президент Франції Жак Ширак, канцлер Німеччини Гельмут Коль та багато інших партійних лідерів. Сьогодні до організації належать понад 80 партій із понад 60 країн з усього світу. Серед партій-членів: Республіканська партія (США), Християнсько-демократичний союз (Німеччина), Консервативна партія (Велика Британія). «Європейська Солідарність» отримала статус Observer Member у Міжнародному демократичному союзі (International Democrat Union) у липні 2020 року.

29 липня 2020 року відбулося засідання членів IDU в онлайн форматі з метою розгляду заявок на членство партій-кандидатів. У засіданні під головуванням Стівена Гарпера взяли участь понад 70 учасників з усього світу. Члени IDU одноголосно проголосували за членство партії «Європейська Солідарність» у Міжнародному демократичному союзі.

Читайте також: «Закликаємо президента припинити розколювати українське суспільство»: заява експертного середовища

Фото ЗМІ

Схожі новини