Передплата 2024 ВЗ

Не сплатив штраф - віддавай авто!

  • 03.11.2021, 14:40
  • 562

За несплачені штрафи в українських водіїв будуть забирати автомобілі

Як передає «Прямий», державна виконавча служба буде вилучати автомобілі в українців, які мають несплачені штрафи за значне перевищення швидкості.

Конфіскація авто загрожує водіям-боржникам за перевищення понад 150 кілометрів на годину.

Про це заявив заступник міністра юстиції з питань ДВС Андрій Гайченко.

Спочатку нововведення розпочнуть діяти у Харкові, де останнім часом трапилося чимало смертельних ДТП через перевищення швидкості.

Це, як переконують міністерстві, й спричинило таке рішення.

Потім ініціативу реалізують у Києві, а тоді в решті областей України.

«Поки що умовною „цифрою реагування“ обрано перевищення швидкості 150 кілометрів на годину. Виконавча служба на законних підставах буде спільно з працівниками МВС вилучати за борги автомобілі таких „швидкісних“ порушників», — йдеться у повідомленні Мін’юсту.

«Колеги з МВС систематизували певну інформацію щодо порушників, які значно перевищують швидкість (йдеться саме про стиль їзди в містах, а не на автошляхах). Як і прогнозувалось, такими порушниками є одні й ті ж самі люди. Тому, у Мін’юсті вирішили долучитись до врегулювання ситуації на дорогах, оскільки, як виявилось, прихильники швидкої їзди водночас не полюбляють сплачувати штрафи за такі порушення», — наголосив аступник міністра юстиції з питань ДВС Андрій Гайченко.

Читайте також: Які зміни чекають на українців у листопаді?

Схожі новини