Передплата 2024 «Добрий господар»

"Міс Америка" продає корону заради вчителів

  • 24.10.2021, 11:50
  • 515

84-річна Мерилін ван Дербур, яка у 1958 році перемогла на конкурсі краси «Міс Америка», виставила на аукціон свою корону. Кошти вона передасть на допомогу вчителям, які постраждали від коронавірусу

Фото AP Photo
Фото AP Photo

Це перший такий випадок в історії конкурсу краси.

Про це повідомляє The Washington Post.

Жінка вирішила продати корону «Міс Америка» після інтерв’ю для документального фільму.

Вона зв’язалася з ювелірною фірмою Schoppy’s, яка створила всі прикраси в історії конкурсу краси, щоб дізнатися, наскільки цінною є її нагорода.

З’ясувалося, що корона «Міс Америка», інкрустована кристалами Swarowski, разом із браслетом (його ван Дербур теж отримала за перемогу в конкурсі) можуть коштувати до 40 тисяч доларів.

Фото AP Photo
Фото AP Photo

«Я не знала, що мої корона і браслет такі цінні. Мені таке ніколи й на думку не спадало», — пригадує жінка.

Хоча уточнює: «Всі, хто знає переможницю „Міс Америка“, знають, що корона — найбільш особлива річ, якою вона володіє».

Ван Дербур виставила на аукціон корону, браслет, а також розшиту блискітками сукню дизайну Альфреда Босанда, у якій вона святкувала 75-річчя «Міс Америка» у 1995 році.

Стартова ціна лотів становить 20 тисяч доларів.

Виручені з аукціону гроші ван Дербур планує передати благодійній організації, яка допомагає постраждалим від пандемії COVID-19 учителям у її рідному місті Денвер.

«Це мій власний спосіб показати особливу вдячність людям, які зібралися й вирішили продовжувати працювати на благо країни. Вона йде не з банківського рахунку, а від чийогось серця. Я віддаю дещо, що має для мене важливе значення», — пояснює ван Дербур.

Після перемоги на «Міс Америка-1958» жінка займалася правозахисною та благодійною діяльністю. Також вона заснувала організацію підтримки жертв сексуального насилля (яке сама пережила в дитячому віці) й написала кілька книжок.

Читайте також: «Мрію, щоб українську красу вінчала корона, якої гідна кожна українка»

Схожі новини