Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україну ще не прибрали із "зеленого списку" через епідситуацію

  • 19.10.2021, 11:35
  • 439

В ЄС поки не ухвалювали такого рішення

Європейський Союз не ухвалював рішення про те, чи виключати Україну із переліку країн зі сприятливою епідеміологічною ситуацією, однак може зробити це у разі стрімкого зростання захворюваності на COVID-19, повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«У разі зростання показників захворюваності на COVID-19 в Україні, ЄС може ухвалити рекомендацію про виключення нашої держави зі списку країн, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві поїздки до Євросоюзу. Брюссель переглядає список країн що два тижні та коригує його в залежності від розвитку епідемічної ситуації», — розповів посадовець.

Ніколенко наголосив, що поки що ЄС не ухвалював відповідного рішення. Водночас він додав, що навіть у разі його ухвалення воно лише запроваджуватиме тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки задля протидії поширенню COVID-19.

«Рішення так само може бути пізніше переглянуте під час наступного оновлення списку в разі, якщо епідемічна ситуація покращиться», — пояснив прессекретар.

Посадовець додав, що актуальна інформація про умови в'їзду громадян України до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу доступна на інтерактивній карті МЗС.

Читайте також: Нова хвиля захворюваності на COVID-19 розпочалась, — МОЗ

Схожі новини