Передплата 2024 «Добрий господар»

Нова хвиля захворюваності на COVID-19 розпочалась, - МОЗ

  • 18.10.2021, 11:15
  • 577

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив про погіршення ситуації та перевищення показників за минулий період на 11%

Під час брифінгу 18 жовтня заступник міністра охорони здоров'я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив: «У нас надзвичайно стрімке поширення коронавірусної хвороби. Лише за минулий тиждень було виявлено понад 105 тисяч нових випадків захворювання. Це на 11% відсотків більше, ніж тижнем раніше».

Ща його словами, такий розвиток подій і прогнозували: за розрахунками фахівців, пік триватиме з кінця жовтня до середини листопада, а зараз — активний початок коронавірусної хвилі.

За словами посадовця також за минулий тиждень через ускладнення захворювання загинули близько 2300, що на 22% більше, ніж тижнем раніше. Більшість смертельних випадків фіксується у старшій віковій категорії. Він додав, що нині в Україні зайняті вже близько 57% ліжок для хворих COVID-19.

«Зараз завантаженість ліжок 50−60%. Ми тримаємо ситуацію на такому рівні. Є регіони, де перевантаження з ліжками. Ситуація залишається контрольованою. Аби так і було — вводяться карантині обмеження по регіонах. По ситуації з киснем — наразі все контрольовано», — наголосив він.

Кузін зауважив, що при цьому 97,1% пацієнтів, шпиталізованих із COVID-19, не були вакциновані. Він нагадав, що нині в Україні доступно понад 14 мільйонів доз різних вакцин.

Читайте також: Коли в Україні впровадять бустерні дози проти COVID-19, — МОЗ

Схожі новини