Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як приготувати корисні снеки

  • 15.09.2021, 20:30
  • 2 261

Снековою продукцією сьогодні переповнені полиці в продуктових магазинів, але корисною їжею це не можна назвати. Захоплюються ними не лише дорослі – перекуси здебільшого полюбляють діти

Приготувати хрусткі сухарики, чіпси або інші варіанти на перекус під силу багатьом господиням. Домашні закуски з картоплі, морепродуктів, овочів смачніші і набагато корисніші, ніж готові вироби.

Рибні снеки

Інгредієнти:

  • філе риби — 500 г;
  • сіль — 1 ст. ложка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • чорний мелений перець — 1 ч. ложка;
  • червоний гострий перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Наріжте рибу на невеликі брусочки.

Займіться приготуванням суміші для засолу. Для цього змішайте сіль з цукром, перцем.

Посипте рибу, ретельно перемішайте.

Поставте в холодильник на добу.

Викладіть шматочки риби на решітку і поставте в духовку, ввімкнену на мінімальну температуру. Дверцята не закривайте, повинен залишатися невеликий просвіт.

Через п’ять годин снеки готові.

Сушені кальмари

Інгредієнти:

  • заморожені тушки кальмарів — 500 г;
  • суміш перців — 1 ч. ложка;
  • сіль — 180 г.

Спосіб приготування:

Розморозьте кальмари і наріжте їх кільцями.

Розмішайте в 1 літрі теплої води сіль і перець.

Покладіть в маринад кальмари, почекайте три хвилини.

Надіньте кільця на дерев’яні шпажки і поставте в духовку (70 градусів) на 2 години.

М’ясні чіпси

Інгредієнти:

  • яловичина — 500 г;
  • сіль — 0,5 ст. ложки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • часник — 3 зубчики;
  • мелений коріандр — 1 ч. ложка;
  • каррі — 1 ч. ложка;
  • лимон — 1 шт.;
  • оцет — 1 ст. ложка;
  • соєвий соус — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Поріжте м’ясо на тонкі слайси.

Вичавіть лимонний сік, натріть часник на дрібній тертці, змішайте між собою з додаванням соєвого соусу, оцту, солі, цукру і спецій.

Залийте м’ясо сумішшю та поставте маринуватися в холодильник на 10 хвилин.

Покладіть м’ясо в маринаді на решітку.

Поставте заготовку в духовку на 1 годину. Температурний режим — від 80 до 100 градусів залежно від ступеня очікуваної готовності.

Солені горішки

Інгредієнти:

  • арахіс або суміш горіхів на вибір — 300 г;
  • сіль — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Розведіть сіль в склянці води.

На розігріту сковороду висипте горіхи.

Обсмажуйте п’ять хвилин, постійно помішуючи.

Почніть додавати в сковороду по одній столовій ложці солоної води кожну хвилину.

Продовжуйте смаження з солоною водою ще 5 хвилин.

Читайте також: Легкі рулетики з шинки та сиру: рецепт закуски до свята

Схожі новини