Як приготувати корисні снеки
- 15.09.2021, 20:30
- 2 946
Снековою продукцією сьогодні переповнені полиці в продуктових магазинів, але корисною їжею це не можна назвати. Захоплюються ними не лише дорослі – перекуси здебільшого полюбляють діти
Приготувати хрусткі сухарики, чіпси або інші варіанти на перекус під силу багатьом господиням. Домашні закуски з картоплі, морепродуктів, овочів смачніші і набагато корисніші, ніж готові вироби.
Рибні снеки
Інгредієнти:
- філе риби — 500 г;
- сіль — 1 ст. ложка;
- цукор — 1 ст. ложка;
- чорний мелений перець — 1 ч. ложка;
- червоний гострий перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Наріжте рибу на невеликі брусочки.
Займіться приготуванням суміші для засолу. Для цього змішайте сіль з цукром, перцем.
Посипте рибу, ретельно перемішайте.
Поставте в холодильник на добу.
Викладіть шматочки риби на решітку і поставте в духовку, ввімкнену на мінімальну температуру. Дверцята не закривайте, повинен залишатися невеликий просвіт.
Через п’ять годин снеки готові.
Сушені кальмари
Інгредієнти:
- заморожені тушки кальмарів — 500 г;
- суміш перців — 1 ч. ложка;
- сіль — 180 г.
Спосіб приготування:
Розморозьте кальмари і наріжте їх кільцями.
Розмішайте в 1 літрі теплої води сіль і перець.
Покладіть в маринад кальмари, почекайте три хвилини.
Надіньте кільця на дерев’яні шпажки і поставте в духовку (70 градусів) на 2 години.
М’ясні чіпси
Інгредієнти:
- яловичина — 500 г;
- сіль — 0,5 ст. ложки;
- цукор — 2 ст. ложки;
- часник — 3 зубчики;
- мелений коріандр — 1 ч. ложка;
- каррі — 1 ч. ложка;
- лимон — 1 шт.;
- оцет — 1 ст. ложка;
- соєвий соус — 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Поріжте м’ясо на тонкі слайси.
Вичавіть лимонний сік, натріть часник на дрібній тертці, змішайте між собою з додаванням соєвого соусу, оцту, солі, цукру і спецій.
Залийте м’ясо сумішшю та поставте маринуватися в холодильник на 10 хвилин.
Покладіть м’ясо в маринаді на решітку.
Поставте заготовку в духовку на 1 годину. Температурний режим — від 80 до 100 градусів залежно від ступеня очікуваної готовності.
Солені горішки
Інгредієнти:
- арахіс або суміш горіхів на вибір — 300 г;
- сіль — 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Розведіть сіль в склянці води.
На розігріту сковороду висипте горіхи.
Обсмажуйте п’ять хвилин, постійно помішуючи.
Почніть додавати в сковороду по одній столовій ложці солоної води кожну хвилину.
Продовжуйте смаження з солоною водою ще 5 хвилин.
Читайте також: Легкі рулетики з шинки та сиру: рецепт закуски до свята