Передплатити Підтримати

Як приготувати деруни з Мангеттену

Одна з найулюбленіших та найпростіших страв з картоплі – це деруни

Назва страви зазвичай походить від способу її приготування.

Водночас в українців деруни відомі також під назвами «терті (картопляні) пляцки», «гречаники», «тертюхи» (Тернопільщина), на сході України більш вживаною назвою є «драники». Також вживають назви: «кизлики», «ґуґлі», «кремзлики», «картопляники», «рисилованики» (Закарпаття), «бабка», «пертушаники» (на Київщині), «гейзебубели».

Рецепт дерунів з Мангеттену

Інгредієнти:

  • 3 подрібнені картоплини
  • 1 мелена цибулина
  • 5 яєць
  • Сіль, перець (на смак)
  • Трохи борошна (необов'язково)

Приготування:

Все перемішати, обсмажити на сковороді на рослинній олії (середнє нагрівання) по 2 хвилини з кожного боку (до золотаво-коричневого кольору).

А як прикрасити готову страву?

Деруни з грибним жульєном

Інгредієнти:

  • Жменя нарізаних смажених грибів
  • ¼ склянки нарізаної смаженої цибулі
  • ½ склянки жирних вершків
  • 2 столові ложки трюфеля
  • ½ склянки тертого пармезану
  • Сіль, перець на смак

Всі інгредієнти (окрім грибів і сиру) тушкувати 5−7 хв поки не загусне, потім додати гриби та сир. Після чого готувати в духовці (температура 350 градусів) на 5 хв.

Потім жульєн викласти зверху на наші деруни. А далі — насолоджуйтеся смаком!

Деруни з реберцями з чорносливовим соусом

Інгредієнти:

  • 2 кг яловичих реберець
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • ½ пучка селери
  • 1 стакан червоного вина
  • 1 склянка портвейну
  • 1 склянка меду
  • Сіль, перець на смак

Приправити яловичину сіллю, перцем, невеликою кількістю масла і запікати 30 хвилин.

Всі овочі, заправлені сіллю, перцем та невеликою кількістю масла запікати 30 хвилин. Потім перекласти м’ясо до овочів. В глибоку каструлю додайте вино, портвейн і мед, накрийте фольгою і тушкуйте 2 години.

Після цього покладіть м’ясо в блендер і подрібніть протягом 1 хв.

У процесі додайте трошки соусу.

Рецепт соусу

  • 2 склянки сухого чорносливу
  • ½ склянки меду
  • 1 склянка червоного вина
  • ½ склянки води

Усі інгредієнти помістити в невелику каструлю і варити 10−15 хв, потім викласти.

Додайте до дерунів тушковані реберця з яловичини та соус з чорносливу, прикрасьте петрушкою або будь-якою мікрозеленню.

Деруни з копченою сільською шинкою або квашеною домашньою капустою:

Для оздоблення страви знадобиться копчена шинка або квашена капуста.

Читайте також: Ніжні плята: як приготувати скандинавські млинці