Як приготувати деруни з Мангеттену
- 11.09.2021, 20:30
- 7 734
Одна з найулюбленіших та найпростіших страв з картоплі – це деруни
Назва страви зазвичай походить від способу її приготування.
Водночас в українців деруни відомі також під назвами «терті (картопляні) пляцки», «гречаники», «тертюхи» (Тернопільщина), на сході України більш вживаною назвою є «драники». Також вживають назви: «кизлики», «ґуґлі», «кремзлики», «картопляники», «рисилованики» (Закарпаття), «бабка», «пертушаники» (на Київщині), «гейзебубели».
Рецепт дерунів з Мангеттену
Інгредієнти:
- 3 подрібнені картоплини
- 1 мелена цибулина
- 5 яєць
- Сіль, перець (на смак)
- Трохи борошна (необов'язково)
Приготування:
Все перемішати, обсмажити на сковороді на рослинній олії (середнє нагрівання) по 2 хвилини з кожного боку (до золотаво-коричневого кольору).
А як прикрасити готову страву?
Деруни з грибним жульєном
Інгредієнти:
- Жменя нарізаних смажених грибів
- ¼ склянки нарізаної смаженої цибулі
- ½ склянки жирних вершків
- 2 столові ложки трюфеля
- ½ склянки тертого пармезану
- Сіль, перець на смак
Всі інгредієнти (окрім грибів і сиру) тушкувати 5−7 хв поки не загусне, потім додати гриби та сир. Після чого готувати в духовці (температура 350 градусів) на 5 хв.
Потім жульєн викласти зверху на наші деруни. А далі — насолоджуйтеся смаком!
Деруни з реберцями з чорносливовим соусом
Інгредієнти:
- 2 кг яловичих реберець
- 2 морквини
- 1 цибулина
- ½ пучка селери
- 1 стакан червоного вина
- 1 склянка портвейну
- 1 склянка меду
- Сіль, перець на смак
Приправити яловичину сіллю, перцем, невеликою кількістю масла і запікати 30 хвилин.
Всі овочі, заправлені сіллю, перцем та невеликою кількістю масла запікати 30 хвилин. Потім перекласти м’ясо до овочів. В глибоку каструлю додайте вино, портвейн і мед, накрийте фольгою і тушкуйте 2 години.
Після цього покладіть м’ясо в блендер і подрібніть протягом 1 хв.
У процесі додайте трошки соусу.
Рецепт соусу
- 2 склянки сухого чорносливу
- ½ склянки меду
- 1 склянка червоного вина
- ½ склянки води
Усі інгредієнти помістити в невелику каструлю і варити 10−15 хв, потім викласти.
Додайте до дерунів тушковані реберця з яловичини та соус з чорносливу, прикрасьте петрушкою або будь-якою мікрозеленню.
Деруни з копченою сільською шинкою або квашеною домашньою капустою:
Для оздоблення страви знадобиться копчена шинка або квашена капуста.
Читайте також: Ніжні плята: як приготувати скандинавські млинці