Передплата 2024 «Добра кухня»

Там, де мед тече Білим Потоком

У неділю, 8 серпня, у с. Ганачівка Перемишлянської територіальної громади на Львівщині відбудеться Десятий ювілейний фестиваль “Медова Забава”

Про це повідомив «Високому Замку» голова Гільдії пасічників Опілля Степан Микитів.

На гостей заходу чекає велика концертна програма народних колективів, ярмарок продукції бджільництва, дегустація меду та медопродуктів.

Окрім того, присутні зможуть відвідати експозицію виставки, присвяченої 150-й річниці від дня народження Григорія Кузневича, українського скульптора, майстра монументально — декоративної скульптури, взяти участь майстер-класах, забавах та конкурсах.

Початок заходу о 12:00 год на Білому потоці у с. Ганачівка.

«Проведення фестивалю покликане популяризувати галузь бджільництва, сприяти розвитку локальних пасік не лише в частині виробництва, оскільки більшість основних сільськогосподарських продовольчих культур потребує бджіл для запилення, але й у формі туристичних та оздоровчих локацій. Бджільництвом займаються, в основному, фізичні особи. Всього в області налічується 5,2 тис. пасічників, які утримують понад 66,0 тис. бджолосімей та виробляють більш як 1 тис. тонн меду щороку», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Зазначимо, що Перемишлянський край славиться тим, що саме тут у 1857 році Юрій Любінецький заснував школу бджільництва, яка була однією з перших у Галичині та Європі.

Читайте також: 45 господинь наварили 2 тисячі вареників!

Схожі новини