Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як приготувати смачний зелений борщ: перевірений рецепт

  • 23.05.2021, 20:35
  • 23.6K

Весняна і традиційна для української кухні страва - зелений борщ

Всього в Україні існує не один десяток борщів. BBC пропонує приготувати один із них.

Інгредієнти:

  • М'ясо (на ваш смак) — 600 г.
  • Вода — 3 л.
  • Картопля — 400 г.
  • Морква — 1 шт.
  • Щавель — 200 г.
  • Зелень кропу — 1 пучок.
  • Зелень петрушки — 1 пучок.
  • Зелена цибуля — кілька пір'їн.
  • Яйця — 4 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець горошком — 5 шт.
  • Сіль, перець до смаку.

Приготування

  1. Промийте м'ясо. Використовуйте те, яке вам подобається найбільше, — телятину, свинину чи курятину. Залийте м'ясо трьома літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.
  2. Якщо на поверхні з'являтиметься білкова піна — акуратно зберіть її ложкою. Для того, щоб бульйон був прозорим, варіть його на невеликому вогні. Наприкінці додайте перець горошком, сіль і перець до смаку.

Традиційно український борщ готується на м'ясному відварі. Але якщо хочете приготувати вегетаріанський варіант страви — тоді просто відваріть овочевий бульйон.

  1. Вийміть з м'ясного бульйону м'ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.
  2. Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності. Це приблизно 20−30 хв.
  3. За цей час відваріть чотири яйця. Почистьте та поріжте їх половинками або кружальцями.
  4. Поріжте зелень — щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.
  5. Коли овочі готові — висипайте порізану зелень. Варіть 3 хв. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хв.

Подавайте з яйцями та сметаною.

Смачного!

Схожі новини