Як приготувати смачний зелений борщ: перевірений рецепт
- 23.05.2021, 20:35
- 23.6K
Весняна і традиційна для української кухні страва - зелений борщ
Всього в Україні існує не один десяток борщів. BBC пропонує приготувати один із них.
Інгредієнти:
- М'ясо (на ваш смак) — 600 г.
- Вода — 3 л.
- Картопля — 400 г.
- Морква — 1 шт.
- Щавель — 200 г.
- Зелень кропу — 1 пучок.
- Зелень петрушки — 1 пучок.
- Зелена цибуля — кілька пір'їн.
- Яйця — 4 шт.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перець горошком — 5 шт.
- Сіль, перець до смаку.
Приготування
- Промийте м'ясо. Використовуйте те, яке вам подобається найбільше, — телятину, свинину чи курятину. Залийте м'ясо трьома літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.
- Якщо на поверхні з'являтиметься білкова піна — акуратно зберіть її ложкою. Для того, щоб бульйон був прозорим, варіть його на невеликому вогні. Наприкінці додайте перець горошком, сіль і перець до смаку.
Традиційно український борщ готується на м'ясному відварі. Але якщо хочете приготувати вегетаріанський варіант страви — тоді просто відваріть овочевий бульйон.
- Вийміть з м'ясного бульйону м'ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.
- Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності. Це приблизно 20−30 хв.
- За цей час відваріть чотири яйця. Почистьте та поріжте їх половинками або кружальцями.
- Поріжте зелень — щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.
- Коли овочі готові — висипайте порізану зелень. Варіть 3 хв. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хв.
Подавайте з яйцями та сметаною.
Смачного!