Передплата 2024 ВЗ

Всесвітній онлайн-марафон: як пластуни відзначили 109-ту річницю присяги (відео)

  • 12.04.2021, 18:30
  • 597

День Першої Пластової Присяги – день народження найбільшої молодіжної організації України "Пласт"

У квітні 1912 року перші пластові гуртки очолювані засновником організації Олександром Тисовським склали присягу, чим дали поштовх для розвитку організації аж на понад сотню років. Цьогоріч весь пластовий загал відзначає 109-ту річницю від дня складання Першої Пластової Присяги — обіцянки, яка є найважливішим етапом для усіх скаутів.

Вже вдруге умови пандемії корегують захід під формат «онлайн», тому команди декількох осередків Пласту в Україні об’єднались для проведення всесвітнього марафону. Трансляція заходу відбувалась з двох найбільших пластових осередків України — Києва та Львова, а протягом марафону до привітання пластунів долучались осередки організації з-за кордону (США, Канади, Великої Британії, Франції, Аргентини, Іспаніії, Данії) та осередків з усієї України — від заходу до сходу.

«Звісно, онлайн має свої особливості — було комунікаційно важче, але охоплення дає значний результат. Завжди більшість моєї команди — це підлітки-пластуни і я щаслива спостерігати тяглість поколінь в подібних ініціативах. Захід дуже зарядив і команду, і гостей — ми вдячні кожному, хто знайшов час долучитись і не поцурався онлайну — було справді чудово», — зазначила координаторка заходу від київського осередку Пласту Анна Бондаренко.

Загалом до святкування заходу долучились 7 країн та 28 пластових осередків.

Свою програму мали всі, незалежно від віку — найменші пластуни 2−6 пташата та 6−19 річні новаки майстрували та слухали історії, старші змагались за призи на онлайн-квесті, а наприкінці вечора відбулась імпровізована «ватра» — музичний концерт за участі відомих пластунів та музичних виконавців — Ярослава Юрчишина, Наталії Кияк, Андрія Лузана.

Вже другий рік поспіль на Дні Присяги онлайн організаторам вдалось об’єднати на спільне свято пластунів у всьому світі заради спільної мети — проведення особливої акції для Пласту і наголосити на важливості та урочистості головної обіцянки усіх пластунів — бути вірними Богові та Україні, допомагати іншим та плекати пластові цінності.

Марафон тривав понад 7 годин.

Читайте також: «Ставимо собі амбітну мету — щоб у кожній громаді Львівщини був осередок пластунів»

Схожі новини