Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ставимо собі амбітну мету – щоб у кожній громаді Львівщини був осередок пластунів»

Львівська обласна рада потужно підтримала пластовий рух

Депутати Львівської обласної ради на сесії 23 лютого затвердили Програму підтримки та розвитку «Пласту» у Львівській області на 2021 — 2025 роки. На реалізацію програми в обласному бюджеті на цей рік передбачили 1,35 млн грн.

Програма передбачає проведення пластових таборів, навчальних семі­нарів, вишколів, тренінгів для представників національного скаутського руху, виїзні пре­зентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщи­ни. Також створять комунальну установу «Обласний вишкільний пластовий центр» та відкриють пластові осередки у семи райо­нах Львівщини.

За словами ініціатора ухва­лення програми, голови фракції «Голос» у Львівській обласній раді Ростислава Добоша (на фото), програма підтримки та розвитку «Плас­ту» надасть більш системну допомогу НСОУ «Пласт». «Ста­вимо собі амбітну мету — щоб у кожній громаді Львівщини був осередок пластунів, — розповів „ВЗ“ Ростислав Добош. — Ми готові донести ідею „Пласту“ в кожну громаду і в межах нової програми допомагати у про­веденні заходів, спрямованих на розвиток молоді Львівщи­ни. Програма, яку ініціювала наша фракція „Голосу“ і яка була прийнята на сесії облас­ної ради, дасть змогу створити сім додаткових осередків, і за­вдяки цьому більше дітей змо­жуть приєднатися до „Пласту“. Також передбачено створити вишкільний пластовий центр, який забезпечить системну ор­ганізацію таборів, навчання ви­ховників, які на волонтерських засадах працюють з дітьми. Ми повинні інвестувати в молодь постійно. „Пласт“ — це органі­зація, яка сформувала Степа­на Бандеру, Романа Шухевича, Квітку Цісик, Любомира Гуза­ра. Це постаті, які боролись за Україну в різний спосіб. І зараз „Пласт“ продовжує виховувати свідому молодь. Хоча він є най­більшою скаутською організаці­єю, проте досі для великої кіль­кості молоді Львівщини „Пласт“ залишається недоступним».

Відтак із прийняттям Про­грами підтримки та розвитку «Пласту» у Львівській області створено можливість долучити­ся до скаутського руху кожній дитині Львівщини. Програма підтримує громади області у за­лученні та підготовці пластових виховників, сприяє створенню пластової інфраструктури.

Схожі новини