Передплата 2024 «Добра кухня»

Продукти, які небезпечно зберігати у пластиковому посуді

Пластиковий посуд зазвичай є в кожному будинку, адже він економічніший, ніж посуд з алюмінію та інших матеріалів. Проблема в тому, що далеко не всі продукти безпечно зберігати в ньому

За неправильного зберігання сиру в ньому дуже швидко розмножують­ся бактерії і грибки
За неправильного зберігання сиру в ньому дуже швидко розмножують­ся бактерії і грибки

Багато з них дуже швидко псуються, тому що в такому посуді швидше розмножуються бактерії. На жаль, дуже часто люди про це навіть не підозрюють і продовжують використовувати пластиковий посуд для зберігання різних продуктів, не вживаючи заходів обережності. Отже, які продукти не слід зберігати в пластиковому посуді.

1. Свіжі яйця і страви, приготовлені зі свіжих яєць, наприклад, майонез, краще не зберігати в пластиковому посуді, тому що там швидше розмножуються такі бак­терії, як сальмонела або кишкова палич­ка. Найбільш безпечний спосіб зберігання яєць і страв з них — у пакеті з льодом або термостійкій посудині.

2. Оброблене м’ясо. Якщо зберіга­ти оброблене м’ясо в пластиковому посу­ді, це може істотно погіршити його смак і викликати втрату більшої частини пожив­них речовин. М’ясне рагу або котлети лег­ко змінюють свій смак і текстуру при збері­ганні в пластиковому посуді.

3. Рагу і супи. Рагу і супи готують при високій температурі. Якщо перелити їх у пластиковий контейнер, поки вони ще га­рячі, вони можуть втратити свій смак і ко­рисні властивості. Однак якщо дати їм охо­лонути, ви можете спокійно прибрати їх в холодильник. Зберігати холодну їжу в пластиковому посуді абсолютно безпечно.

4. Молоко і молочні продукти. Моло­ко і молочні продукти швидко псуються в пластиковому посуді. Хоча молоко можна перелити в пластиковий контейнер на де­кілька годин, але не слід зловживати цим, щоб максимально убезпечити себе від бак­терій. Пластиковий посуд прискорює про­цес розкладання їжі і підвищує ризик поя­ви болю в шлунку. Найкраща альтернатива — зберігати молочні продукти в емальова­ному або скляному посуді, тоді вони зали­шаться свіжими максимально довго.

5. Свіжі овочеві салати. Багато лю­дей думають, що пластик дозволяє зберег­ти овочі свіжими якомога довше. Він справді захищає від перехресного забруднення, але не настільки добре, щоб надовго зберегти овочі свіжими. Контакт з пластиковим посу­дом може погіршити смак овочів і позбавити їх здебільшого поживних властивостей.

6. Чай або кава. Хоча є безліч спеціаль­них контейнерів для гарячого чаю і кави, слід почекати, поки напій охолоне, перш ніж переливати його в пластиковий посуд.

Річ у тім, що при контакті пластикового посуду з гарячими продуктами підвищу­ється ризик розмноження бактерій. Слід зберігати ці напої в контейнерах з інших матеріалів, щоб вони не втрачали своїх смакових і поживних властивостей.

7. Сир. За неправильного зберігання сиру в ньому дуже швидко розмножують­ся бактерії і грибки. Якщо сир зберігаєть­ся в закритому контейнері понад три дні, в ньому накопичуються летючі речовини, що призводить до дуже швидкого розмножен­ня бактерій. У результаті його текстура по­гіршується, і він втрачає велику частину ко­рисних властивостей, що може ускладнити процес травлення.

Схожі новини