Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині очікують 42 тисячі доз вакцини Covishield

Вакцинуватимуть 21 тисячу жителів області: першими медиків і осіб похилого віку

Про це повідомила на брифінгу заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк. Чиновниця нагадала, що в Україну вже прибула перша партія вакцини Covishield (аналога вакцини Oxford/AstraZeneca), виробленої в Індії. У першій партії — 500 тисяч доз. У регіони вакцину відправлятимуть одразу після розмитнення.

За словами Ірини Шур­пяк, на першому етапі вак­цинуватимуть 21 тисячу жителів Львівщини. «Коли ми готувалися до меншої кількос­ті доз вакцини, говорили про те, що в першу чергу вакцинуємо майже 4 тисячі осіб — медиків і осіб похилого віку, — розпові­ла Ірина Шурпяк. — Зараз кіль­кість більша: залучимо усіх ме­диків, які працюють у „ковідних“ стаціонарах, — близько 3 тисяч осіб, а також близько 3 тисяч працівників екстреної медичної допомоги разом із водіями, які беруть участь у транспортуванні пацієнтів, а також весь персонал „ковідних“ закладів області».

Усі щеплення добровільні й безоплатні. Oxford/AstraZeneca — векторна вакцина, розро­блена британським Оксфорд­ським університетом і британ­сько-шведською компанією AstraZeneca. (Вакцина, яка ви­робляється на потужностях ін­дійського Serum Institute, має назву Covishield). Її схвалила ВООЗ для екстреного застосу­вання, також дозвіл на її вико­ристання дали Велика Британія, Євросоюз та Індія.

Для повної імунізації потріб­ні дві дози вакцини. Covishield може зберігатися до 6 місяців за температури від +2 до +8°С.

Схожі новини