Передплата 2024 «Добрий господар»

Сухість губ сигналізує про проблеми зі шлунком

Дивлячись на губи, можна дізнатись про чимало хвороб, які вас турбують

Легка припухлість губ вранці може означати, що ваш організм схильний до надмірного накопичення рідини. Також опухлі губи можуть вказувати про наявність алергічної реакції.

Сухі та потріскані губи — організму не­обхідне зволоження, і не бальзам на губи, а склянка води. Шкіра губ першою реагує на нестачу води в організмі.

Окрім того, сухі губи можуть бути через те, що ви облизуєте губи, — слина, висиха­ючи, витягає вологу зі шкіри. Також сухість губ може сигналізувати про проблеми зі слизовою стравоходу і шлунка.

Тріщинки по краях губ найчастіше утворюються через інфекції, викликані бак­теріями, які могли з’явитися внаслідок не­належної гігієни порожнини рота. Найчас­тіше потріскані губи бувають у людей, які носять брекети та протези. А ще такі губи можуть вказувати на ослаблений імунітет та нестачу вітаміну В2.

Ще одна ознака того, що з організмом щось не те, це зміна кольору. Якщо губи дуже червоні чи бліді, імовірно, у вас мо­жуть виникнути проблеми з печінкою. Колір губ також може змінюватись, якщо ви кури­те.

Підвищена чутливість та почервонін­ня можуть бути викликані алергією, зокре­ма на засоби гігієни. Це може бути, напри­клад, ополіскувач для порожнини рота або зубна паста.

Неприродна блідість губ може свід­чити про нестачу сонця або про проблеми зі шлунково-кишковим трактом, анемію чи хворобу печінки.

Схожі новини