Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Роль кави у зниженні ризику розвитку хвороб Паркінсона та Альцгеймера

  • 20.11.2024, 12:23
  • 1 181

Шведські вчені провели дослідження і визначили роль кави у зниженні ризику розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера. Відзначено наявність ймовірної захисної дії завдяки регулярному вживанню цього напою протягом усього життя

Фото pexels
Фото pexels

Згідно з оцінками фахівців, число осіб, уражених названими недуга­ми, у світі зростає, у зв’язку з чим вчені шукають способів і препара­тів, які можуть продовжити здорове довголіття.

У звіті ISIC, складеному доцен­том Елізабет Ротенберг з Універ­ситету Крістіанстад, зазначено, що вкрай важливим є обговорення здатності різних продуктів знижу­вати ризик нейродегенеративних розладів. Кава здатна мінімізувати розвиток названих недуг. Виявлено механізм, який позитивно впливає на організм. Необхідно регулярно вживати цей напій — він має захисну дію і перешкоджає погіршенню ког­нітивних функцій.

Руслан Сергієнко.