Роль кави у зниженні ризику розвитку хвороб Паркінсона та Альцгеймера
- 20.11.2024, 12:23
- 1 181
Шведські вчені провели дослідження і визначили роль кави у зниженні ризику розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера. Відзначено наявність ймовірної захисної дії завдяки регулярному вживанню цього напою протягом усього життя
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/523428/kava.jpg)
Згідно з оцінками фахівців, число осіб, уражених названими недугами, у світі зростає, у зв’язку з чим вчені шукають способів і препаратів, які можуть продовжити здорове довголіття.
У звіті ISIC, складеному доцентом Елізабет Ротенберг з Університету Крістіанстад, зазначено, що вкрай важливим є обговорення здатності різних продуктів знижувати ризик нейродегенеративних розладів. Кава здатна мінімізувати розвиток названих недуг. Виявлено механізм, який позитивно впливає на організм. Необхідно регулярно вживати цей напій — він має захисну дію і перешкоджає погіршенню когнітивних функцій.
Руслан Сергієнко.