Крижавки: рецепт закуски із квашеної капусти та буряка
- 15.02.2021, 20:30
- 3 711
У цієї страви трішки кислуватий смак, приємний аромат лаврового листка та чорного перцю. За бажанням можна додати до неї і часник
Такий салат чудово поєднується з будь-яким гарніром, м'ясом або рибою, але хороший і як самостійна страва, пише ТСН.
Інгредієнти:
- капуста — 700 г
- буряк — 150 г
- сіль — 40 г
- лавровий лист — 10 шт.
- чорний мелений перець
Приготування:
- Овочі добре промийте. Із капусти виріжте качан і наріжте її великими квадратними шматочками.
- Також поріжте невеликими шматочками почищений буряк та відваріть його.
- Перекладіть капусту у каструлю, посипте сіллю, додайте лавровий лист, чорний перець і підготовлений буряк.
- Добре все утрамбуйте, залийте гарячою водою і поставте у тепле місце на 2 доби. Щодня капусту слід протикати у кількох місцях.
- Після приготування зберігайте страву у холодильнику.