Передплата 2024 «Добрий господар»

«Без суттєвих причин» до Латвії тимчасово закритий в'їзд

  • 11.02.2021, 13:30
  • 488

Із 11 по 25 лютого, тобто відсьогодні, до Латвії тимчасово закритий в’їзд із несуттєвих причин з усіх країн Євросоюзу, Європейської економічної зони, Швейцарії та Великої Британії

Поправки до розпорядження щодо запровадження надзвичайного стану, які набули чинності у четвер, 11 лютого, передбачають, що в’їзд до Латвії буде дозволено лише за невідкладних і важливих причин, якими вважаються робота, навчання, возз’єднання сім’ї, лікування, транзит або супровід неповнолітніх, повернення на постійне місце проживання або відвідування похорону. Про це з посиланням на Delfi повідомляє Громадське радіо.

Поправки передбачають також, що тимчасово не будуть здійснюватися міжнародні пасажирські перевезення через аеропорти, порти і автобусами з Британії, Ірландії, Португалії та в ці країни, оскільки там висока поширеність нових штамів Covid-19.

Із дозволу міністра сполучення пасажирські перевезення можна здійснювати, але не більше п’яти пасажирів, приватним повітряним транспортом і бізнес-рейсами, нерегулярні пасажирські перевезення транзитом, спеціально організовані перевезення працівників для доставки до місця роботи, спеціально організовані перевезення спортсменів для участі в змаганнях за кордоном і в міжнародних змаганнях в Латвії.

Захворілі на коронавірус також можуть повернутися у Латвію сушею, але тільки на приватному транспорті.

Крім того, існує ймовірність продовження цих обмежень більше ніж на два тижні, але це буде залежати від епідеміологічної ситуації.

Схожі новини