Передплата 2024 ВЗ

Погрожують "чорнухою": Геращенко звернулась до СБУ через спроби дискредитації

  • 10.02.2021, 12:35
  • 1 522

Нардеп від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її намагаються шантажувати, погрожуючи медійною кампанією про нібито зв'язки з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком

Про це Геращенко повідомила у Facebook.

«Пізно ввечері отримала ось такий «привіт». Не вперше стаю об'єктом гонінь і шантажу, брудних інформаційних кампаній, які пов'язують із моєю політичною діяльністю, чіткою проукраїнською позицією і публічною активністю.

Як голова опозиційної фракції «Європейської Солідарності», я не приховую свого критичного ставлення до чинної влади і жорстко опоную п'ятій колоні Кремля, тому пережила немало інформаційних нападок, які не мають нічого спільного з політичною боротьбою.

Останнім часом, на жаль, ці атаки мають систематичний, спланований характер, мета яких — дискредитувати мене, зробити боляче моїй родині. Днями вийшли інші брудні сюжети і я отримала повідомлення про їх замовний і проплачений характер. Не вперше над моїм будинком літають дрони в пошуках «сенсації», — написала Геращенко.

Нардепка оприлюднила фото мобільного телефону з повідомленням російською мовою, в якому йшлося про «замовлення» медіакампанії проти неї та пропозиція «поставити у стоп-лист».

«Ірина Володимирівно. Добрий вечір, вибачте, що так пізно. Ми не знайомі. На вас замовили „чорнуху“ у ФБ (Facebook — ред.) і телеграм. Акцент на старих зв'язках із Віктором Медведчуком. Попередив, тому що буде брудно, за межею. Є варіант поставити у „стоп-лист“. Якщо цікавить, відпишіть або доручіть комусь. Усе конфіденційно», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Хрестовий похід проти корупції» виявився звичайним популізмом, — Геращенко

Геращенко припустила, що погроза пов'язана зі зростанням рейтингу лідера «ЄС» Петра Порошенка та падінням популярності чинної влади.

«Чергова поганка, безумовно, пов'язана зі зростанням рейтингів П. Порошенка і «ЄС», падінням підтримки влади, якій треба перемикати увагу з власних скандалів, непрофесійності і провалів на опозицію, плодити бруд і фейки. Подібну травлю я вже проходила. Розумію мету — дискредитувати всіх, хто в команді Порошенка.

Звертаюся до СБУ і ГП, яким надіслала офіційні листи із заявою про шантаж і маніпулятивне оббріхування. Не хотілося б отримати банальні відписки та потурання бруду, інформаційним спецопераціям ворога проти опозиційних українських політиків.

Р.S. Не виключаю, що це новий вид заробітку. Закінчилася епоха бідності — почалася епоха деградації і заробітку на брехні чи «стоп-листах», — написала Геращенко.

Схожі новини