Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Чому ми не в НАТО? Можливо, й тому, що Шуфрич досі голова комітету свободи слова?», — Геращенко

  • 14.07.2023, 13:55
  • 644

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту закликала Верховну Раду припинити саботаж постанови про звільнення одного з найактивніших діячів опзж Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова

Ірина Геращенко. Фото із сайту Євросолідарності
Ірина Геращенко. Фото із сайту Євросолідарності

Геращенко зауважила, що подвійні стандарти владної монобільшості та її політичних партнерів є однією з причин, чому Україна досі тупцює на шляху до членства в НАТО.

«Чому ми не в НАТО? Нагадаю спікеру фантомні болі минулого. Коли промосковські політики подарували деяким україноскептикам тезу, що не вся Україна за НАТО. І тижнями Нестор тут висів на люстрі, як фронтмен цієї акції «НАТО — ні», — зазначила Геращенко.

«Чому Україна не в НАТО? Можливо, тому, що на другий день після інавгурації президента Зеленського до ДБР Нестор-лєтопісец подав пасквіль про те, що президент Порошенко винен у контрнаступі. І томи цих пасквілів розслідувалися всі ці роки за те, що президент Порошенко посмів дати наказ звільняти український Донецьк і Луганськ. Ви знаєте, що цей пасквіль не закрито і досі. В листопаді 2022 року члени ДБР, які в перші місяці війни втекли звідси, продовжили цей пасквіль, і досі розслідується справа про контрнаступ, про звільнення українського Донецька і Луганська. Мені цікаво, ці люди відкриють потім кримінальну справу про контрнаступ Зеленського?», — зауважила народна депутатка.

«Чому ми не в НАТО? Можливо, тому, що в нас немає свободи слова. Можливо, тому, що в нас і досі марафон, можливо, тому, що телеканал „Рада“ не показує опозицію. Чому ми не в НАТО? Тому, що Нестор Шуфрич і досі голова комітету свободи слова. Вам не соромно всім? Ми вимагаємо поставити на голосування постанову, яку зареєстрували, щоб людину, яка тягла Україну в „русскій мір“ стільки років, зняти хоча б з голови комітету свободи слова», — наголосила Геращенко.

«Це має бути спільна відповідальність, я бачу, що деяким людям в „Слугах народу“ соромно. То зробіть у своїй фракції хоч щось революційне і допоможіть нам, щоб у цій залі була сьогодні справедливість», — резюмувала Ірина Геращенко.

Схожі новини