Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медики на передовій просять не за себе, а за військових — їм потрібні дрони, тепловізори, снаряди

  • 06.08.2023, 14:45
  • 514

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на своєму телеграм-каналі оприлюднила світлини зі стабілізаційного пункту неподалік Бахмуту

Фото: Європейська Солідарність
Фото: Європейська Солідарність

Сюди разом з колегою по фракції Марією Іоновою та депутаткою Європарламенту Віолою фон Крамон вони привезли допомогу.

«В стабілізаційному центрі, розташованому в сільській амбулаторії на Бахмутському напрямку, після тижнів пекла пару останніх днів певне затишшя. Завезли з Марією Іоновою перевʼязочні матеріали і трохи медикаментів, ну, й куди ж без «Київського торту», — пише Геращенко.

«Нас пригощають гарячою кукурудзою, медики, які повернулися з чергування на лінії фронту, сплять, їх колеги розповідають депутатці Європарламенту Віолі фон Крамон про найстрашніші на цьому напрямку зиму-весну», — розповідає Ірина Геращенко.

«Володимиру Веселовському 36 років, в нього чудова англійська. В мирному житті - дитячий ортопед, директор приватної клініки у Франківську. Вже півтора роки він тут, як і його колеги з Тернополя, Хмельницького, Києва. Тут постійні обстріли, а місяць тому „гради“ впали в пару метрах від госпіталя, повибивавши вікна і пошкодивши фасади», — зауважує депутатка.

«Хлопці розповідають про свої напрацьовані техніки реанімації, скільки хвилин можуть робити штучне дихання і в яких умовах доводиться працювати, аби врятувати наших воїнів. Тут треба більше сучасних швидких», — зазначає співголова фракції.

«Але медики просять не за себе, а за хлопців на передовій. Дрони, тепловізори, снаряди, те, що вбереже нашим воїнам життя. Рада, що наші європейські друзі не побоялися приїхати сюди, за 10 км від лінії фронту, аби побачити правду самим. Хочу, аби всі наші воїни жили! Для цього потрібно більше зброї», — резюмує Ірина Геращенко.

Раніше стало відомо, що депутатка Європейського парламенту, Віце-Голова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон разом з Іриною Геращенко та Марією Іоновою побувала на Донеччині.

«Ми говорили про зброю, що її треба набагато більше і вона потрібна зараз. І коли такі прохання звучать з вуст військових, в 10 км від фронту, впевнена, це матиме більший ефект. Віола до 22-го року неодноразово бувала на Донбасі. Вона шокована руйнаціями Краматорська і навколишніх селищ. Європарламент має знати правду про геноцид, який росіяни влаштували українцям», — наголошує спрівголова фракції.

Схожі новини