Салат "Суші": східна страва на український лад
- 17.12.2020, 20:30
- 10.9K
Рецепт доволі простий та смачний і не займе багато часу на приготування
Чимало українців стали поціновувачами суші, тож аби вразити своїх гостей на Новий рік оригінальними стравами, можна приготувати салат «Суші». Він стане окрасою і смачним доповненням святкового столу, передає ТСН.
Вам знадобиться:
- рис — 400 г;
- авокадо — 1−2 шт.;
- огірок — 2 шт.;
- лосось — 250 г;
- крем-сир — 300 г;
- майонез — за смаком;
- васабі — 20 г;
- кунжут — 20 г.
Як приготувати:
Спочатку добре промийте рис, зробити це необхідно декілька разів, поки вода не стане прозорою. Залийте рис холодною водою, пропорції 1: 1,5, і поставте варити на маленький вогонь.
Наріжте огірки, авокадо та лосось маленькими кубиками.
Для заправки салату змішати майонез з васабі.
Коли рис вже буде готовим, викладайте салат. Можна це робити у довільній формі, наприклад для торта, головне, щоб форма була без дна. У середину форми викладайте рис, потім заправку, далі огірок, крем-сир, лосось, заправку. Знову рис, заправка, авокадо, лосось і кунжут. Зверху замість кунжуту можна покласти ікру, це вже на власний розсуд і смак. Здійміть акуратно форму, і салат вже готовий. Можна його подавати із маринованим імбиром.