Салат із крабових паличок: 5 варіантів для будь-якого випадку
- 09.04.2025, 16:42
- 413
Походження крабового салату оповите різноманітними версіями
Походження крабового салату оповите різноманітними версіями, подібно до варіацій самого рецепту, однак існують дві головні теорії. Згідно з першою, салат бере свій початок за часів французького короля Людовіка XIV, набувши популярності під іменем крабового салату Луї. Друга теорія стверджує, що винахід салату відбувся на початку XX століття в Сполучених Штатах, і його було названо на честь Луї Девенпорта.
В обох версіях ключовим інгредієнтом було крабове м’ясо. Проте з часом його почали замінювати крабовими паличками, які, по суті, не містять ані найменшої кількості справжнього крабового м’яса. Забудьте про нудні салати для свят! Спробуйте поєднати класичні інгредієнти, додавши трохи оригінальності. Майонез додасть цим стравам необхідної соковитості та кремовості. Який салат з крабових паличок рецепт вибрати. Пропонуємо наші топ 5 рецептів з майонезом.
Легкий крабовий салат
Дуже простий салат, який потребує мінімум зусиль. Для нього знадобиться всього п’ять складових.
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок;
- 100 г сиру;
- 2 помідори;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. майонезу Торчин «Європейський».
Насамперед, подрібніть свіжий помідор, твердий сир та охолоджені крабові палички на невеликі шматочки. Змішайте все та додайте сіль за смаком та майонез «Європейський».
Крабові палички з відвареним рисом
Інгредієнти:
- банка консервованої кукурудзи;
- 3 варених яйця;
- 1/3 склянки відвареного рису;
- 250 г крабових паличок;
- чверть невеликої цибулини;
- майонез Торчин «Європейський»;
- сіль;
- свіжа зелень.
Відваріть яйця та рис до повної готовності. Очистіть яйця від шкаралупи та наріжте їх кубиками. Подрібніть цибулю. Замочіть цибулю у холодній воді на півгодини, щоб прибрати гіркий присмак. З'єднайте всі компоненти, посоліть, поперчіть та заправте майонезом.
Салат з крабовими паличками та овочами
Інгредієнти:
- крабові палички — 200 г;
- 1 свіжий огірок;
- 100 г твердого сиру;
- ¼ капусти пекінської;
- половинка помідора;
- соус (по 2 ст. л. майонезу, сметани та соєвого соусу, 2 зубчики часнику);
- 4 тости.
Дрібно поріжте крабові палички, огірок і помідор. Нашинкуйте пекінську капусту та додайте до салату. Натріть сир на дрібній тертці. Тости наріжте кубиками та підсушіть у духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин. Для соусу змішайте майонез, сметану, соєвий соус і подрібнений часник до однорідності. Полийте салат соусом і посипте сухариками.
Гострий салат з крабовими паличками
Складники:
- Двісті грамів крабових паличок,
- Двісті грамів моркви по-корейськи,
- Сто грамів сиру твердих сортів,
- Чотири варені яйця,
- Три зубчики часнику,
- Шість гілочок свіжої зелені (за смаком),
- Сіль, перець чорний мелений та майонез Торчин «Європейський» — на ваш розсуд.
Змішуємо у салатниці корейську моркву, подрібнені крабові палички та варені яйця. Натираємо сир на дрібній тертці і додаємо до салату. Туди ж видавлюємо часник через прес. Солимо, додаємо перець та заправляємо майонезом Торчин «Європейський».
Салат з крабовими паличками та ананасами
Продукти:
- Упаковка крабових паличок (приблизно 240 г),
- Двісті грамів консервованих ананасів,
- Банка консервованої кукурудзи (340 г),
- Сто п’ятдесят грамів твердого сиру,
- П’ять-сім курячих яєць.
- Сто грамів майонезу Торчин «Європейський»,
- Сіль — за вашим смаком.
Очищаємо варені яйця від шкаралупи. Нарізаємо кубиками яйця, ананаси, сир і крабові палички. Відкриваємо банку кукурудзи, зливаємо рідину і додаємо до інших складників. Додаємо сіль, заправляємо майонезом і обережно перемішуємо. Рекомендуємо охолодити перед подачею.
Такі легкі закуски стануть прикрасою будь-якого святкового столу.