Тануть у роті! Простий рецепт картопляників із начинкою
- 17.11.2020, 20:35
- 20K
Сьогодні пропонуємо Вам рецепт простих у приготуванні, але дуже смачних котлеток-пиріжків з картоплі. У них тонка хрустка скоринка і чудова начинка всередині!
Рецепт опублікований в інтернет-виданні «Вона».
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 100 г. сиру;
- 80 г. вершкового масла;
- зелена цибуля, кріп, петрушка;
- 600 г. картоплі;
- 1 жовток;
- 3 ст. л. борошна;
- сіль, орегано;
- олія для смаження;
Спочатку поставимо варитися картоплю до готовності, а потім беремося за начинку.
Три відварені яйця натираємо на дрібній тертці. Сюди ж натираємо 100 г. сиру (сулугуні). Додаємо зелень (петрушку, кріп і цибулю). Додаємо 80 г. м’якого вершкового масла. Все добре перемішуємо. Якщо сир не дуже солоний, то краще досолити.
Коли картопля звариться, розминаємо її в пюре. Якщо при варінні картоплю не солили, то солимо. Можна для аромату додати трохи орегано. Трішки чекаємо щоб картопля охолола і додаємо 1 жовток. Перемішуємо.
Додаємо 3 столові ложки з верхом борошна. Гарненько перемішуємо. Вийде картопляне тісто, яке липне до рук, але нам це не важливо. Ми будемо формувати пиріжки за допомогою борошна.
Для зручності формуємо з начинки кульки. Беремо столову ложку з верхом картопляного тіста і робимо невеликі коржики. У середину кладемо начинку і акуратно заліплюємо пиріжок.
Залишилося приплюснути картопляні кульки з начинкою. Руку занурюємо в борошно і акуратно притискаємо.
Сковорідку розігріваємо, наливаємо олію і обсмажуємо картопляники на середньому вогні до рум’яної золотистої скоринки.
Як тільки з одного боку підрум’яняться — перевертаємо!
Готові котлетки викладаємо на паперовий рушник і можна подавати до столу! Це дуже смачно, спробуйте приготувати!