Незвичайні рецепти какао, які варто спробувати кожному
- 07.11.2020, 20:30
- 8 121
Какао – це теплий, ароматний напій, який знайомий нам з дитинства, він стимулює вироблення ендорфінів і покращує настрій
Напій, який зігріє в прохолодну погоду, а в похмуру — підніме настрій. Як приготувати улюблене какао, передає Канал 24.
Апельсинове какао
Інгредієнти:
- апельсиновий лікер — 3 столові ложки;
- молоко — 4 склянки;
- какао-порошок — ¼ склянки;
- дрібка солі;
- цукор — ½ склянки
Спосіб приготування
- Цукор, какао-порошок і сіль залийте окропом і доведіть до кипіння.
- Варіть напій протягом 2 хвилин. Додайте молоко, перемішайте та зніміть з вогню.
- Влийте апельсиновий лікер, перемішайте та розлийте по чашках. Цедрою апельсину можна прикрасити готовий напій.
Какао по-мексиканськи
Інгредієнти (на одну порцію):
- какао — 50 грамів;
- цукор — 50 грамів;
- молоко — 2 склянки;
- кориця — ½ чайної ложки;
- паличка кориці;
- дрібка червоного перцю.
Спосіб приготування
- Розігрійте трохи молоко, додайте до нього цукор і какао. Помішуйте паличкою кориці.
- Додайте щіпку перцю та продовжуйте помішувати паличкою кориці.
- Коли напій закипить, зніміть його з вогню.
- Готовий напій прикрашаємо меленою корицею
Какао-фліп
Інгредієнти:
- жовток свіжого яйця;
- цукор — 3 столові ложки;
- нежирні вершки — 150 мілілітрів;
- какао-порошок — 2 столові ложки.
Спосіб приготування
- Жовток збийте з цукром так, щоб утворилась біла маса.
- З какао-порошку та води приготуйте какао.
- До напою додайте гарячі вершки та злегка збийте вінчиком.
- Невелику кількість напою додайте до збитого жовтка та трохи розітріть.
- Потім з'єднайте з рештою какао та ще раз збийте весь обсяг.
Важливо: перед тим, як розливати напій, потрібно підігріти чашки.
Какао з корицею
Інгредієнти (на одну порцію):
- молоко — 300 мілілітрів;
- какао-порошок — 2 десертні ложки, без гірки;
- цукор — 2 чайні ложки;
- дрібку кориці;
- збиті вершки.
Спосіб приготування
- Молоко підігріваємо у невеликій каструлі.
- Какао та цукор потрібно ретельно розтерти, додавши 3 — 4 ложки молока.
- Коли молоко добре нагрілось, тонкою цівкою виливаємо в каструлю суміш какао, цукру і молока.
- Доводимо до кипіння, помішуючи вінчиком.
- Після закипання, напій треба кілька хвилин поварити на невеликому вогні.
- За хвилину до готовності додайте корицю.
- Перелийте напій у чашку та прикрасьте збитими вершками.
Какао з маршмелоу
Інгредієнти:
- молоко — 4 склянки;
- цукор — 2 столові ложки;
- какао-порошок — 2,25 столові ложки;
- тертий шоколад — 4 столові ложки;
- маршмелоу.
Спосіб приготування
- У сотейнику змішайте молоко, цукор, какао та шоколад.
- Нагрійте та постійно помішуйте, не доводячи до кипіння.
- Розлийте по чашках.
- Прикрасьте маршмелоу та тертим шоколадом.