Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Як приготувати тонкі млинці на кефірі: бабусин рецепт

  • 30.09.2020, 20:15
  • 144.7K

Цей рецепт млинців ще твої онуки будуть передавати своїм онукам

Спробуй приготувати заварні млинці на кефірі за рецептом, який тобі пропонує tochka.net, і ти здивуєшся їхній ажурній красі, ніжному смаку, а головне — швидкості, з якою твої млинці на кефірі зникатимуть із тарілки!

Такі млинці на кефірі з дірочками можна подавати як самостійну страву до чаю або використовувати як основу для будь-якої начинки.

Млинці на кефірі з окропом — інгредієнти:

  • 400 мл кефіру,
  • 200 мл води,
  • 2 яйця,
  • 250 г борошна,
  • 2 ст ложки олії,
  • 3 ст ложки цукру,
  • 0,5 чайної ложки соди,
  • трішки солі.

Рецепт млинців на кефірі з окропом — приготування:

  1. Збий яйця з цукром і сіллю. Додай кефір, просіяне борошно і збий вінчиком.
  2. Скип'яти воду, розмішай у ній соду і влий тонкою цівкою в тісто, гарненько перемішуючи.
  3. Якщо тісто вийшло недостатньо рідким, додай ще трохи теплої води.
  4. Додай у тісто 1 ст ложку олії і перемішай.
  5. Дай тісту постояти 5−7 хвилин.
  6. Змасти розігріту пательню олією, налий ополоником тісто і смаж млинці на кефірі по 1 хвилині з кожного боку.
  7. Подавай гарячі млинці на кефірі зі сметаною, варенням, медом або ягодами.

Також даємо кілька порад, як зробити млинці максимально тонкими.

  • Тісто має бути дуже рідким. Не потрібно додавати йому густоти — все і так добре пропечеться.
  • Не додавай кефір прямо з холодильника. І все інгредієнти нехай будуть кімнатної температури.
  • Не забувай періодично помішувати тісто.
  • Сковороду перед випіканням потрібно гарненько розігріти.
  • Борошно для випікання краще кілька разів просіяти.

Смачного!