Передплата 2024 «Добра кухня»

"Ніякого ринку землі, мінських пакетів, законів про ТБ", - "Європейська Солідарність" вимагає розгляду у ВР тільки антиепідемічних законів

Фракція категорично проти перспективи введення надзвичайного стану і дистанційного голосування

Депутати з фракції «Європейська Солідарність» на погоджувальній раді парламенту, яка сьогодні відбулася в он-лайн режимі, наполягають, щоб у порядку денному були тільки питання боротьби з коронавірусом, захист медицини і медиків, порятунку української економіки.

Про це написала у своєму Facebook народний депутат від «ЄС» Ірина Геращенко.

«Ніякого ринку землі, мінських пакетів, законів про ТБ. Ми обуренні, що депутати зовсім не долучені до роботи координаційного штабу, створеного президентом і урядом. При цьому жодної стратегіі реанімації економіки в уряду немає. Поінформувала, що Ніна Южаніна по суті, зробила роботу уряду і ми внесли законопроект, який дозволяє перерозподілити 13,5 млрд грн бюджету з різних лобістських і сумнівних статей бюджету на підтримку медиків, армії і виплати громадянам, які фактично втратили роботу.

Щодо перспективи введення надзвичайного стану і дистанційного голосування — а є велика вірогідність їх введення, — то «Європейська Солідарність» категорично проти, бо бачимо в цьому надзвичайні ризики для країни і демократіі. Вважаємо, що сьогодні Зеленський і уряд мають всі повноваження приймати необхідній рішення: через механізм прийняття окремих законів і РНБО, — написала Ірина Геращенко.

При цьому вона уточнила, що дата наступного засідання парламенту наразі не відома.

Схожі новини