Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ідентифікували загиблого від підриву БМП бійця

  • 07.03.2020, 14:54
  • 572

Внаслідок підриву БМП на вибуховому пристрої у п'ятницю загинув боєць 93-ї бригади Холодний Яр Дмитро Фірсов

Про це проінформувала Українська правда.

«Під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним „Фірс“. Він загинув від мінно-вибухової травми, не сумісної з життям. 5 січня йому виповнилося 40 років».

У бригаді повідомили, що до війни «Фірс» разом із сім’єю жив у Донецьку. Від початку окупації Донбасу російськими терористами взяв до рук зброю й пішов обороняти рідну землю. Спочатку був добровольцем у батальйоні «Донбас», а за кілька місяців перейшов у 93 бригаду.

Під час боїв у Невельскому на Донеччині влітку 2015 року він уже підривався у БМП на протитанковій міні, був контужений. Восени на тому ж напрямку під час розвідувального виходу він знову підірвався — тоді ушкодив ногу і око.

У загиблого залишилася дружина Тамара і син Георгій.

Ховатимуть Фірсова у понеділок, 9 березня, у Вінниці, де нині живе його сім’я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.

Нагадаємо, що 6 березня поблизу населеного пункту Кримське на Донбасі бойова машина піхоти підірвалася на вибуховому пристрої, один український військовий загинув, троє поранені.

Схожі новини